Új hozzászólás Aktív témák

  • Sajty1

    csendes tag

    válasz KTTech #1551 üzenetére

    Hello!

    Régebben írtam hogy van egy rosz spyder4-em, amit ki kéne garisan cserélni és kértétek hogy osszam meg a tapasztalataimat. :)

    Elmentem artwork.hu-hoz, ahol a spyder eszköz és az email-ben kapott Datacolor License Code megléte mellett szervizelik. Viszont csak akkor, ha rajtuk keresztül importált (Magyarországon vett) spyder-ről van szó, ami enyémre nem érvényes.
    Ennek ellenére bevizsgálták és megerősítették, hogy hibás (adtak róla szerviz papírt is). Azt is mondták, hogy még nem láttak ilyen pontatlan spyder-t.
    Ezután fordultam DataColor-hoz, nyitottam support ticketet...rengeteg feladatot/tesztet kellett csinálnom (legtöbb irreleváns volt a problémához, pl csináljak screenshotot msconfig/startup ablakról, küldjek icc profilokat(amiről azt állították, hogy jól kalibráltak), stb), majd végül fényképezzem le a nem kalibráltat és kalibráltat. A mobilommal (nem kalibrált fényképezőgép) lefényképezett kijelzőről azt állították, hogy az úgy jól kalibrált, de aztán hivatkoztam az artwork.hu-ra, hogy datacolor partner megerősítette, hogy hibás, stb...Errefel úgy döntöttek, hogy kicserélik. Csinálnom kellett egy fényképet, ahol elvágtam a spyder4express USB kábelét (látszódnia kell a teljes kábelnek, usb csatlakozónak és spydernek a képen), majd küldtek egy másikat (tehát nem kellett visszaküldenem a régit).

    Színek az új spyder-en teljesen másak régihez képest! :D
    Ennek ellenére senkinek se ajánlom ezt a terméket, mert nem tudod, hogy milyet kapsz és ha nincs referencia colorimeter-ed, akkor nem is tudod igazolni, hogy hibás!

Új hozzászólás Aktív témák