Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Kovbob #5405 üzenetére

    A filmeket pedig rec1886 vagy rec709-en masterelik
    A Rec709 görbét senki sem használja (igazából nincs is: ugyan van egy encode görbe a doksiban, de nem írják, hogy annak az inverzét használd decode görbének, és ha mégis kipróbálod az inverzét, mint decode, akkor egyértelmű lesz, hogy nem lesz jó), gamma 2.4 (esetleg 2.2) vagy újabban Rec1886 görbével kombinálják. Előbbiből kerülnek ki az R,G,B,W koordináták, utóbbiból a TRC görbe.
    Én személy szerint inkább preferálom azt, hogy vesszen el egy kis információ a sötét tartományban, mint hogy fel legyen húzva, mert az agyontömörített és/vagy régi analógból scan-elt filmek/videók abban a tartományban általában eléggé blokkosak/zajosak, tehát tulajdonképp sokszor csak a zajt aplifikálod.
    Itt van egy eltúlzott példa (1:10 kontraszt), amin jól látszik, hogy meredeken emelkedik ki.

    Én személy szerint örülök, hogy már PDP-ken sem kellett ezzel foglalkoznom itthon, és most már a hazai colorist-ok is, akikkel van dolgom valamilyen OLED-et használnak, szóval már el is felejthettem, hogy van/volt ez a Rec1886 kérdés. :P

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák