Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    válasz ivatti10 #1008 üzenetére

    Köszi az elismerést. :) Elképesztőek a telefon képességei csak ki kell aknázni őket.

    Igen, a másodiknál a "fotó" (alap) opcióban vagy. Ez a full automata ugye, ez jön be alapértelmezetten. Itt ugye van 3 pötty, áttudsz váltani UW lencsére vagy 5x optikára. Utóbbit válsztod, és befókuszálsz 10cm-re. HA ki van választva itt az 50MP ("további opciók almenü") akkor nem tudsz így befókuszálni (mert akkor nem fog átváltani a main kamerára).

    A harmadiknál van az amit az előbbi bekezdés végén írtam. "Fotó" üzemmód + 5x optikai lencse + 50MP bekapcsolása + az előtét lencse amit használtam.

    A negyedik az Pro módban van. Itt nem lehet 50MP-et választani telefotónál (ezt én sem értem miért, de nincs is rá szükség, mivel söszevonaj a pixeleket, 16MP-en is ugya nannyi a részlet, sőt, részletesebb képeket lőttem mint "Fotó mód + 50MP"-en.. Pro-ban csak a main kamerára lehet 50Mp-et kapcsolni).
    Szóval Pro mód:
    - tele lencse kiválasztása
    - minél alacsonyabb az ISO annál jobb a képminőség, de simán hagyhatod automatán.
    - az élesítést én leszoktam venni nullára (felül a félhold ikon). Nem kell software-es mókolás, természetellenes lesz az élesítéstől.
    - EV +1 vagy amennyi szükséges, mivel általában a téma pici, sötét, a háttér meg mindig világosabb (bogarak általában feketék :) ).
    - Fókuszt lehet manuálisan is a minimumra venni, de van ennél egy mégközelebbi fókusz, amikor a határon vagy de még homályos, és erőlteted hogy fókuszáljon, akkor megtartja azt a még közelebbi fókuszt (képernyőn témára bökve). De még ekkor is fél méter körüli a fókusz, és ekkor jön az előtét lencse (ez egy külön lencse amit csak a telefon elé tartok), azzal már csak 10cm.

    A 4 beállítás az 4 különböző beállítás. Végigvettem mindent, ami makróra alkalmas.
    Tehát:
    1. "Fénykép + dedikált makró mód + 2x zoom max-ra tekerve a képernyőn. (UW lencsét használja)
    2. "Fénykép" + 5x optikai mód + hagyom fókuszálni a minimumra. (Main lencsét használja)
    3. "Fénykép + 50MP kapcsoló + előtét lencse" (Tele lencsét használja)
    4. "Pro + 5x tele + élesség minimumon + előtét lencse" (Tele lencsét használja)

    [ Szerkesztve ]

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák