Új hozzászólás Aktív témák

  • atos30

    aktív tag

    Midea M7 Pro ( Köszönöm Silent77 fórumtársunknak, hogy ezt is megosztotta a kedvezményesen kuponozható gépek közt, enélkül észre se vettem volna)

    Megvolt az első üzem.
    Első robotporszívom. A hozzávaló app szerintem 90%- ban olyan, mint a MiHome. Legalábbis az ökoszisztéma, felépítése, beállítások nagyon hasonlóaknak látom.
    Nem tudtam minek van benne bluetooth - hát azon keresztül küldi neki a teló a wifi beállításokat. Pár tapicskolás kellett csak és már a wifin volt. Ha 5G wifit használunk otthon a telón, akkor érdemes 2.4G - re átálni a beállítás idejére, majd utána a telóval visszaállhatunk 5G- s wifire. Az se baj ha nincs NAT- olva a netünk, az problémás lehet.
    Amit félreírtak a használati útmutatóban: új wifi hálozat keresésénél nem elég hosszan nyomni a wifi gombot, hanem közben meg kell nyomni a bekapcsoló gombot is. Wifi beállításnál ne legyen a töltőn a gép.

    Az első takarításnál a töltőről kell indulnia és szépen feltérképezi takarítás közben a lakást. Volt aminek finoman nekiment, volt ami elött megált és irányt változtatott. A függönyt nem tolta félre, érzékelte az infrája. A töltőjét kikerüli takarításkor( firmware frissítésnek köszönhető).
    Viszont a fekete szőnyeg nem megy neki. Ha kellő fény van a szobában , akkor rámegy ( gondolom ilyenkor világosabb a fekete neki) , de ha sötét van a szobában ,akkor megvan lőve vele.
    Szőnyegre érve maximumra emeli a szívóerőt. Elég halk még így is.

    Az app- ban be lehet állítani 7 virtuális falat, 4 no- go zona, 4 no- go mop zona. A szobákat felosztja automatikusan a térképen ,amiket lehet szerkeszteni. Olyan nevet adunk amilyet akarunk a helyiségeknek. ( Kicsit lassú ilyenkor az app, gondolom közben szinkronizál)

    3 térképet tud kezelni. Van szívóerő állítás, feltörléskor csepegtetés állítás, rezegjen a mop vagy ne, hangerő állítás, kopó alkatrészek állapota, ne zavarj üzemmód, joystic üzemmód.
    Van külön spot- on takarítás, térképen kijelölve egy 1 m2- es területet feltakarít, de kijelölhetünk csak szobát vagy területet is és 1-2 vagy 3- szor menjen végig rajta.

    Kiváncsi vagyok, hogy elfelejti a térképet vagy sem és hogy a térképészet után mennyire fog nekimenni dolgoknak, illetve frissíteni fogja- e a térképet ha valamit áthelyezek.

    Végeredmény: elötte azért felporszívoztam és a legalacsonyabb szívóerőt állítottam be mop nélkül. Az eredmény a képen látható. Némi homok és kutyaszőr.

    [ Szerkesztve ]

    A pénz azért van, hogy elköltsük!

Új hozzászólás Aktív témák