Új hozzászólás Aktív témák

  • yetijetnyak

    csendes tag

    válasz Pocok256 #25345 üzenetére

    Dokkoló nélkül S8-at kapsz 229-ért, az elég jól tájékozódik, szépen is mos fel, csak ha nincs dokkoló, akkor folyamatosan ürítgetni kell a portartályát, 70nm-nél már azért kérdéses, hogy egy portartállyal végig tud-e menni, vagy 3/4 úton betelik, és neked kell szaladni utána.

    Vagy még az megoldás, ha felosztod két részletre a lakást, és akkor valószínűleg elég a portartály 1 útra, de ürítgetni akkor is macera lesz. Én úgy vagyok vele, hogy ha már ennyi pénzt elverek a gépre, akkor szeretnék minél kevesebbet foglalkozni vele, most is van kb 2 db pici terület a lakásban , ahova nem ér be a porszívó, itt kézzel kell feltörölnöm a port (konyhabútor alja, kb 2 cm sáv, fali budi alatti terület, kb 5 tenyérnyi terület), és kifejezetten zavar már ez is a nagy kényelemben ;]

    Én azt vettem észre, hogy minél kevesebb dolgot kell megcsinálni a gép helyett, annál jobban fog zavarni :D

    Kérdés, hogy mennyire hosszú szálú a szőnyeg, de az S8 nálam nagyon szépen takarítja a rövid szálú szőnyegeket.

    Van dokkolós Qmax kb hasonló áron, azt nem ismerem annyira, talán felmosásban gyengébb és nincs olyan jó akadályfelismerő rendszere.

    Ami nagyon fontos lenne hogy jól tájékozódjon lent hagyott gyerekjátékok ne zavarják össze (kiskocsi stb), és a sarkokat is rendesen kitakarítsa mert a por nyílván midnig ott van :D

    A sarkokat a mostani kör alakú porszívók nem igazán fogják kitakarítani, mert nem érnek oda be (de nem ismerem a teljes kínálatot).

    A most beharangozott Roborock S8maxv-nek van kinyújtható oldalkeféje, ami elvileg kifejezetten ezt a problémát kezeli, de az csak kb április-május környékén lesz kapható, és árban szerintem bőven 600++ Ft lesz (bár lehet, hogy lesz bejelentve sima alap, és közepes dokkolós verzió is 230-350e Ft környékén).


    Y

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák