Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    Komoly net problémám van. Kérlek segítsetek

    UPC netünk van. Volt hozzá egy SMC routerünk. Kábeles semmi wifi.
    kijött most az új "modem" talán két hete valami Cisco. De legyünk pontosak: Cisco EP 3208, SMC7004VBR

    Így most lett 60 megás netünk juhuu...csak nem működik a router... :W

    a net sebesség megvan a modem/cisco regisztrálása megtörtént ha csak a ciscora kötök egy gépet működik.
    (Ja a gépek régiek WIN XP AMD 2500 Barton)

    Konkrét hiba: Tehát Cisco-n jön a net stabilan több napon át mindegyik gépen. Aztán bekötöm a routert és sokszor semmi..egyszerűen az én gépemen egy felkiáltó jel van nulla adatcsomag semmi net. konkrétan még a router menüjébe se lehet belépni..nem jön be az a 192. 161.. nem tudom micsoda. Megjegyzem volt olyan is hogy a router tökéletesen működött, mondjuk fél óráig egy óráig aztán egyszer csak meghalt és hiába kapcsolom ki be, ugyan úgy halott volt.

    JA probléma még hogy nagyon nem értek a nethez router konfiguráláshoz. Tudásom kimerül az ipconfig parancssorban, meg hogy ha belépek a router menüjébe ott reales azt renew...JA meg kihúzni és újraindítani.

    Most ott vagyunk hogy a router szar és venni akarunk újat....Csak kérdés melyiket?

    Előzmény:

    Tudni kell hogy a routerünk sose volt tökéletes. Rengetegszer elszállt a netünk. M ezt többnyire a router hibájának tekintettük. Néha újraindítottuk csak a routert és működött. Néha ez nem volt elég, akkor a modemet is újra indítottuk és így lett újra net.
    Megjegyzem sokszor volt olyan, hogy beléptünk a router menüjébe és ott realese eltem az IP-t majd rákattintoka renew ra és összeszarja magát a router. Konkrétan folyamatosan próbál rácsatlakoznia gépre, de nem sikerül. KIi is írja a log részbe hogy discover x gép...azt ugrik a képernyő és megint, ezt eljátssza jó párszor majd egy idő után feladja és nincs net....

    (JA még annyit zárójelbe, hogy régen sokat torrenteztem, amit már jó pár éve abbahagytam és azóta kevesebbszer ment el a net. Valaki azt mondta hogy ezt a szolgáltató látja és mivel túl sok sávszélt használok ezért szándékosan levágja a netet.....ebből nem tudom mi igaz....)

    itt egy link: [link]

    Na ezen sok minden le van írva MAC cím meg anyámkinnya és a " Döbbenten találkoztam azzal a jelenséggel, hogy míg a XVII kerületben adott routerrel gond nélkül lehetett netes IPRENEW-t csinálni, addig a XI. kerületben ugyanazon router nem volt hajlandó új IP címet kapni"

    Jéé én is a XI. kerben lakom. Szóval ami igazán zavar nem tudom hogy az UPC netem a sz@r vagy a routerem nem kedveli az UPC t vagy csak én nem értek hozzá vagy ne adj isten mind a három egyszerre.... :O :W

    Mondjatok valami okosat vagy megoldást. Ha új router kell kábeles melyiket? TP Link? kevés egyszerű nem wifis routert találok....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák