Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy kis problémám Linksys E2000-rel.
    Ha jól tudom, ez elvileg egy N-es 300Mbps wifi router.

    LAN-on kíválóan játsza NAS-ról a HD tartalmakat, wifin viszont a tableten (Archos 80 Cesium) bufferel.
    A tablet szintén N-es (802.11 b/g/n - Realtek RTL8723, legfrissebbnek írt, tavaly augusztusi driver). Ha vezetéken csatlakozom a routerhez, akkor a tabon is hibátlanul megy a lejátszás.

    Routeren próbáltam átállítani a beállításokat. Fix 20MHz helyett (bár elvileg ez lenne a jobb) auto 20-40MHz-re, mixelt helyett only N, illetve az N-tartományra auto helyett 295Mbps. De abban a pillanatban, hogy utóbbit elállítom autoról, dob egy üzenetet a router, hogy ha ezt így elmentem, elveszítem a B/G eszközöket. És valóban, ha tableten állítgatom ezt wifin, akkor ledob és nem is tudok csatlakozni a hálózathoz. Kábelen vissza és akkor vissza tudom állítani autora, utána megy tovább.

    De ilyenkor csak 20Mbps sávszélességet kínál wifin. Ami érzésre olyan, mintha nem akarná az N-tartományt, csak G-n hajlandó menni (ha jól tudom, ott kb pont ennyi érhető el max).
    Kollégámnak ugyanilyen tabletje van, csak egy E2700 routerhez kapcsolódik. Neki hibátlanul megy a lejátszás (sőt, közben widi-n még a TV-re is szórja a tartalmat - egyszer nem akadt meg neki), szóval már csak ezért is a routerre gyanakszom.

    Volna esetleg valami tippetek?
    Előre is köszönöm

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák