Új hozzászólás Aktív témák

  • LeffeB13

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni két probléma megoldásában.

    Kiindulási pont:
    A lakás alaprajzát megnyitva, a WC-vel szemben a folyosó falának meghosszabbításaként egy beépített szekrény található, ami a bejárati ajtóig tart. Ebben a fa előszobaszekrényben van a UPC által adott modem/router, és az ehhez kapcsolódó Asus router. A falakban UTP kábelek futnak a nappaliig, amire a switch van rákötve, a switch-hez, pedig a NAS és a médialejátszó csatlakozik a nappaliban.

    1. probléma – a Wifi hatótávolsága
    Sajnos sokszor előfordul, hogy a hálószobában a Wifi jelerőssége a legalacsonyabb, így sok bosszúságot okozva akár már a telefonon/tablet-en keresztüli hírolvasásnál is. Ezt szeretném valahogy megoldani, vagy egy alapból erősebb wifi jelerősséggel bíró router-rel, vagy egy jelerősítővel, vagy bármilyen egyéb megoldással.

    2. probléma – Wifi-n keresztül a konyhában maximális jelerősségnél is elő- előfordul, hogy egy tableten megnézni kívánt film akad, lejátszását nem lehet folytatni, máskor ugyanazt a filmet ugyanazon a helyen már le tudom játszani.

    A fentiekhez még az is hozzátartozik, hogy a nagyobb sebességű netre váltás miatt, gondoltam lecserélem a régi Linksys WRT54GL routerem (tomato firmware), és egy Asus RT-N66U lett helyette. A médialejátszón keresztül a korábbi UDP-s (NAS) kapcsolatot át kellett állítani TCP-ra, mert az új routerrel a filmek nézhetősége sérült, és a TCP kapcsolatra váltással is csak a nézhetőséget tudtam biztosítani, de a bitráta lecsökkent a korábbi routerhez képest (azt hiszem most olyan 10 MB/s). Erre azóta sem igazán tudtam megoldást. Úgyhogy nagyon az a gyanú, hogy az új routerrel valami nem stimmel. Egyébként tomatot az új routeren is próbáltam, de semmi nem javult, úgyhogy visszaálltam a gyárira, most is az fut rajta.
    Ha abban tudnátok segíteni, hogy hogyan kellene elindulnom (milyen eszközökkel), hogy a hálózatban található elemekről egyesével meg tudjam állapítani, hogy helyesek-e vagy sem, kvázi megállapítva a leggyengébb láncszemet, az is nagyon nagy segítség lenne.

    Még talán fontos lehet, hogy az eszközök milyen módon vannak jelenleg bekonfigurálva:

    Köszönöm előre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák