Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Bence01 #26784 üzenetére

    "Advanced beállításokat néztem ami még plusz hogy az IGMP snooping engedélyezve van. Ezt az iptv miatt engedélyeztem, igaz nem erről a routerről megy, de ha nincs bekapcsolva akkor megállt a tv a hwg-n."

    Jajjj.
    Az IPTV rendesen szet tudja bombazni a halozatot.

    A multicast payload-ot (a hasznos adat, ami a tartalmat leirja) tipikusan UDP adatcsomagokkal tovabbitjak, amit a multicast-ot nem ismero switch-ek uzenetszoraskent (broadcast) kezelnek, es mindeniknek kikuldik a halozaton. Az otthoni routerek (SoHo, Small Office Home Office) tipikusan alacsony UDP mennyisegre vannak tervezve, ezert a beepitett "tuzfal" folyamatos "bombazasnak" van alavetve, ami jelentos rendszerterhelest (processzorterheles) okoz. A tervezettnel magasabb terheles pedig szamos hibalehetosag forrasa.

    Erre csak az az orvossag, ha a HGW kozvetlen UTP kabel kapcsolattal van osszekotve az IPTV Set-top-box-al (STB), es LAN-ra nem mennek ra az IPTV adatcsomagok.

    A HGW-kben altalaban Virtualis LAN-ok (VLAN) segitsegevel valasztjak kulon az IPTV forgalmat, viszont az atlagos SoHo eszkozokben a VLAN kezeles szinten nem megoldott. :(

Új hozzászólás Aktív témák