Új hozzászólás Aktív témák

  • yxcv

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap észleltem a problémát, amikor is hazajöttem szülőkhöz és hoztam magammal a laptopot is. Ahogy megpróbáltam elérni a routert, egyből jött a gond. Kb 1 éve volt valami gond, amit úgy tudtam orvosolni, h a gépeknél én adtam meg a kikért ip-t a hálózati beállításoknál. Azóta nem is volt gond, viszont most így sem akart felcsatlakozni a netre a laptopom (közben az itthoni, asztali gép alapból ment és netezett). Aztán a másik, asztali gépnél is gondok jelentkeztek, volt jel, csak net nem. Jött egy sor próbálkozás: router és modem ki-bekapcs, laptop és asztali gép ki-be kapcs, dinamikus ip-re állítás, router reset.
    Ahogy az asztali gépet kikapcsoltam, lett net a laptopon, de folyamatosan elment. Elég gyakran, pár perces időközökkel, és olyankor a modem DATA ledje sem világított.

    Ma megpróbáltam kizárni a routert, csak modemmel először jól ment minden, aztán itt is előjött a probléma, igaz, sokkal ritkábban. Most már a modemmel vagyok összekötve, és ahogy becsatlakoztatom a router-t, egyből jön a gond, h a DATA nem világít, jel van, csak internet nincs. De mint mondtam, csak modemmel való összekötésnél is jelentkezik olykor-olykor a probléma. És 3 gép esetén nem igen jó megoldás, h én kapok csak netet a modemmel összekötve.
    Szüleim mondták, h ők is tapasztalták a problémát, főleg mikor a laptop és asztali géppel is netezni akartak, az asztalit rendre kikapcsolták, mert úgy nem is akaródzott összejönni. Ha egy gép ment, akkor is olyan minőségben, mint most nálam, azaz rendszeresen, hasraütésszerű időközönként elmegy a jel.
    Mi lehet a probléma? Invitel help desket nem fogom felhívni, náluk mindig minden rendben van...szerintük... :(( Bármi problémám volt, mindig neten, fórumokon kerestem rá megoldást és mindig orvosolni is tudtam, de most...

Új hozzászólás Aktív témák