Új hozzászólás Aktív témák

  • szallasi007

    őstag

    Sziasztok,

    vettem egy ue55ku6000 típusú tv-t. Az alábbi problémám van.
    Adott egy Samsung FE4550 házimozi amire optikán keresztül szeretném ha a tv kitolná a hangot.
    A tv-n a kimenetet áttettem optikára, látszólag mutatja is hogy kiteszi a hangot de nincs semmi. Mikor a hangerőt akarom szabályozni akkor a képernyő bal oldalán megjelenik egy fehér körben két rca/optikai kábelvég ikon/rajz és nincs hang. Most az 1. hdmi-n van összekötve a Samsung FE4550-el, hang kimenetnél a hdmi(receiver) van beállítva és meghajt minden hangszórót.
    Egy kisebb samut váltott ez a nagy dög (az asszony kifordult a szobából mikor meglátta ;) ) és az is optikán volt a házimozival összekötve és azon ment is minden.
    Tesztelés céljából a régi tv-t újra összekötöttem a házimozival optikán, de most már az sem tolja ki a házimozira a hangot. Az erősítő audio beállításoknál két opció van - TV Sound vagy maga a házimozi.

    Amit megpróbáltam még hogy a tv-t és az erősítőt/házimozit a tv HDMI/ARC csatlakozóján dugtam össze először így a hangbeállításoknál HDMI(receiver)-en küldi ki a hangot, majd külföldi oldalakon írták hogyha bármelyik másik HDMI-be dugom az házimozit és az optikát rákötöm akkor elvileg érzékelnie kell és optikán küldi ki a hangot - hát nem :( Remélem érthető ;)
    A tv beállításainál DTS 2:5 Neo-ra van téve a hang mert különben mindegy milyen kódolású filmet nézek egyébként sztereót csinál a hangból.

    Kérdés:
    rosszul emlékszem és a HDMI-n tolja ki a hangot mindkét tv vagy netán az optikai kábel ment tönkre (megtört, alapból volt kaki stb.)?
    Ennek így optikán mennie kellene ugye?
    A boltban egy 49ku-t és egy soundbart optikán összekötöttek és ott működött egyből simán, az eladó szerint az optika kábel tört meg, de egyenlőre nem vettem másik optikai kábelt hátha nem a kábel rossz mindössze én vagyok a balfék?

    ui.:valaki kérdezte hogy natív 4k-t kitesz-e és a hangot kitolja-e 5.1-re. A válasz igen mindkettőre. 4k filmek brutálak :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák