Új hozzászólás Aktív témák

  • gjanner

    tag

    Sziasztok!

    Lenne egy spec. kérdésem KS7000-es TV-vel kapcsolatban. A TV HDMI4 bemenetén kapja a video jelet egy erősítőtől, mivel ez az egy ARC képes.
    Az erősítő egyik bemenetén egy HTPC, másikon egy PS4 van. Ugye egyszer ezt, egyszer azt a jelet kapja, használattól függően. Amikor PS van ráküldve, akkor ki szoktam választani a Játék mód-ot a TV-n, HTPC esetében nincs játék mód, hanem Filmeknek megfelelő beállítások.
    A problémám az, hogy a TV a HDMI4-en kapott forrást egyszer PC-nek, egyszer Receiver-nek, vagy simán HDMI-nek hívja (gondolom attól függően hogyan lett kikapcsolva). Ez nem is lenne gond, csak pl. ha PC-nek értelmezi a jelet, akkor a Játék mód inaktív, ilyenkor be kell lépni a TV forrás menüjébe és kézzel átállítani HDMI-re (ott ahol választható hogy Blu-Ray, vagy "Kábeltévés beltéri...", Játékkonzol, stb.) majd visszalépni a kép opciókra, Játék mód, stb. kicsit macerás.

    Szóval lehet ezt a forrás dolgot valahogy fixálni, hogy ne kezdjen el keverni a TV a források között és e miatt korlátozni beállításokat (pl. Játék mód)?
    Esetleg hasonló konfigurációban használja valaki?
    Köszi előre is!

    UI: nincs egyébként egyetlen gombnyomásos Játék mód ki/be kapcsolás? Csak menüben turkálósan?

Új hozzászólás Aktív témák