Új hozzászólás Aktív témák

  • Tendd

    tag

    Sziasztok!

    Van egy ue43mu6172 tv-m és az a problémám, hogy bizonyos időközönként el kezd szaggatni a kép.
    Bővebben:
    Jellemzően sport műsoroknál feltűnő, de ott határozottan zavaró. Főleg olyan sportoknál tűnik ki nagyon, ahol a háttér viszonylag folyamatos és a háttéren lévő objektum mozog. Ilyen a foci, tenisz, biliárd stb. A jelenség olyan, mintha a képfrissítés hirtelen lecsökkenne, mintha néznél egy videót 60fps-es és hirtelen lemenne 15-20fps-re. A jelenség csak tv adásoknál van jelen. Youtube, vagy film lejátszása közben usb-ről nem tapasztaltam ilyen problémát. A hibához hozzátartozik, hogy teljesen véletlenszerű. Van amikor 20 másodpercenként előjön 2 másodpercig, átkapcsolok másik csatornára, ott mondjuk 3 percentként, vagy teljesen véletlenszerűen, tehát nincs egyértelmű periodicitása. Ez a "szaggatás" sosem tart tovább 3-4 másodpercnél.
    Karácsony óta van meg a tv, azóta költöztem is. A régi lakásban kábeltv volt, az újban pedig műholdas + set top box, a hiba pedig ugyanúgy fennáll, a szolgáltató viszont ugyanaz. A jelerősség elméletileg jó, 100%-on van.

    Azt nem tudom eldönteni, hogy a hiba a tv-ben keresendő, vagy a szolgáltatásban. Vagy valami jelfeldolgozási összeférhetetlenség lehet, egyedi eset, a konkrét tv és a szolgáltatás között?
    Jó lenne kizárni valamelyiket, hogy tudjam a tv hibás és reklamáljak, vagy ilyen tökéletlenség előfordul a tv szolgáltatóknál és sosem folyamatos a jel, ezért tapasztalhatóak akadások is?
    (!!csak a kép akad, a hang nem!!)
    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák