Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz bigmasterg #131953 üzenetére

    nekem Q7FN van, 55". maximálisan meg vagyok elégedve (kivéve, hogy a DTS-t nem tudja, ez kiborító), a mai napig meg tud lepni a képminőséggel. ennek a local dimmingje a Rtings szerint szar :D, de ezek szerint ez az erős világos részeknél lévő opálosodás, "fényfolyás" itt nem jön elő. :)

    felhősödés van, homogén szürke képnél létszik szépen, meg is ijedtem az elején, amikor vásárlás után teszteltem, de egyrészt ekkora képernyő méretnél már szinte normális (minél nagyobb, ez annál nagyobb probléma, persze a techn. fejlődésével biztosan lesz rá megoldás), másrészt az az igazság, hogy a kutya nem látja ezt, ha csak nézed a tv-t, sportot, filmet. nem érdekes. szőrszálhasogatás.
    ha egy meccs vagy film alatt te ezeket figyeled, ott baj van..a forrással is, az emberrel is.. :DD

    általánosságban sztem kiváló kijelző a QLED, színtérlefedettségben veri is az OLEDet, csak hát az ára nem egyszerű. a legnagyobb hibája a betekintési szög, de ez az idei szériáknál már megoldódott, némi kontrasztvesztésért cserébe.

    szóval ahogyan én látom: a QLED nem ég be, gyönyörűek a színei, csak a tökéletes fekete hiányzik (nekem nem), falra téve még az OLEDnél is vékonyabb, az OLEDnek nagyobb a kontrasztja, a betekintési szög is jobb, még az újabb QLEDnél is, viszont beégés para az még van.
    és kicsit különbözik a megjelenítési karakter, nekem az OLED nem tetszett, valahogy kicsi "műanyag", nem tudom. ezért lett végül QLED.

Új hozzászólás Aktív témák