Új hozzászólás Aktív témák

  • lowphas

    tag

    válasz ΞΔGLΞ #133031 üzenetére

    Még 2017-ben leveleztem egyet a Samsunggal a témában. +a mcafee hülye tv appjával kapcsolatban... Hogy mire jó és miért települ mindig vissza a tvre kéretlenül...
    Nyilván nem lett sem magyarázat, sem megoldás.

    Nem új dolog ez már... Tudom, ez a konkrét cikk nem pont erről az appról szól, hanem egy új de azonnal törölt Twitter bejegyzés miatt lett a tv saját hasonló (több éve meglevő) featurejével kapcsolatban. Clickbait, igen.

    Úgy gondolom, hogy a gyártó felelőssége, hogy biztonságos legyen a tv. Kvázi zárt rendszer az app store, és maga a tv is. Az appokat szűrjék meg ők, mi való oda és mi nem, ha pedig a tv böngészője tartalmaz sechole-t, hát azt sem az én feladatom megoldani. Ez nem egy PC.

    Egyébként is, mit csinálhat egy malware app? Egyrészt telepíteni kell, és el kell indítani. Mivel nem real time a védelem, már mindegy is. Brickeli a tvt? Reklámot dobál fel? Lassítja a tvt? Nem enged kilépni? Mit tehet?

    (just for fun: Tarr mobiltv app a 4.0.0 verzióban tudta azt a bugot/featuret, hogy a háttérben futott az app, és a tv stream audio sávja folyamatosan hallható volt, közben meg pl a Spotify appon hallgattam zenét. Azóta frissült, már nem csinálja.

    Nyilván ez hibás működés. Ha tud ilyet a tv APIja, akkor ezt esetleg más app kihasználhatja más célra. Fene tudja. Bullshit érzetű a dolog.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák