Új hozzászólás Aktív témák

  • Andie

    őstag

    válasz sandró60 #15021 üzenetére

    Ahogy mondod.
    Van ezzel kapcs egy jó sztorim, röviden: nagy kedvenc játék volt annó nálam a Thief széria. Nem tudom ismeritek-e, a lényege, hogy egy tolvajt kell játszani, egy középkori gótikus világban (ill a 2. részben bejön egy kis steampunk), és a játék lényege, habár fps, mint a Doom pl, itt nem az agyament gyilkolászás, hanem a sötétben lopózás, rejtőzködés, így minél észrevétlenebbül eljutva a célig, ami általában értékek eltulajdonitása, vagy nemkivánatos elemek likvidálása. Namost mivel a játék lényege a fény-árnyék hatások kihasználása, igy még a Doom 3nál is sötétebb pályák vannak. De ez itt nem zavaró, mert nincs a semmiből elénk toppanó Imp, minden ellenfél (őrök, harcos szerzetesek, zombik, netán mesebeli figurák, mint patkányember, imádkozósáska-lény, stb), jó előre látható, hallható (a hangoknak is fontos szerepük van, pl ha túl hangosan "osonsz" el egy őr mögött, meghallhat!), tehát fel tudsz rá készülni, és már csak azon kell tökölni, hogy tudsz az árnyékok használatával, fáklyák kioltásával, stb elosonni mellette, mögötte.
    Nade a lényeg, hogy ezt a játékot kizárólag éjszaka, avagy sötét szobában lehet játszani, hisz világosban tényleg nem látszik semmi. Ráadásul amikor lecseréltem a CRT monitoromat TFT-re, akkor döbbentem rá, hogy sajnos le kell mondjak a jó kis játékomról. A TFT monitoron ugyanis nem voltak feketék, minden világított!! Ha benéztem egy sötét folyosóba, ami a CRT-n fekete lyuk volt, az emezen világitó szürke pászma. Ha lejjebb vettem a fényerőt, vagy a gammát, akkor meg még az sem látszott, ami világosban volt. Szóval kb úgy jártam, mint ahogy a filmekben a szkafanderes hősök, akiknek az arcába világit a lámpa, hogy a néző jól lássa, de ő a gyakorlatban lófa..xt se lát a kinti világból.
    Ki fogom próbálni ezt a játékot a tv-n, mert egy élmény lenne 46 colon lopakodni és ablakon bemászni gyanútlan pénzes-zsákokhoz, de ha itt is úgy fog világitani minden sötét felület, mint anno a monitoron, akkor sajna minden reményt fel kell adjak.
    Emellett - hogy miért kapcsolódik a témához a fenti litánia - nyilván ki fognak jönni ezek a cloudok, hisz a TFT monitoron is tökéletesen látszott, hol vannak a fénycsövek, szép 4-es osztású fekete képernyőm volt.

    Thom: vigyed a képeimet referencicaként, hátha az meggyőzi őket. Bár nemtom mennyire rugalmasak, hisz ilyen kitétel nincs a gariban, hogy "felhősödés" esetén mi a teendő. Sőt, engem a vásárláskor még azzal is sokkoltak, hogy pixelgarancia sincs a tv-re (ezért vettem az LG-nél a 22-es monitoromat, mert ők még subpixel garit is vállaltak - kellett is, az elsőn ugyanis egy fasza fekete pont volt kb a képernyő bal alsó felületén - de szó nélkül cserélték). Úgyhogy remegve vizslattam át a tévét otthon pixelről pixelre, de szerencsémre nem volt rajta hibás.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Új hozzászólás Aktív témák