Új hozzászólás Aktív témák

  • Gicz

    addikt

    válasz BBéci #67911 üzenetére

    teljesen nyilvánvalóan kevered!

    Ha a gt60-adra 24p-t küldesz, a panelod 96hz-en fog kegyegni, azért h ne vibráljon, de attól még a film 24FPS-frame per sec. Attól h mindegyik 4x van felvillantva, még 24fps-ed lesz, 24 mozgásfázis, 24 különböző képkocka másodpercenként.

    ha a panel csak 1x villantaná fel, és a 24fps 24hz-en lenne lejáttszva, na az lenne vibráló. LCD-n a 24p kadenciahelyesen juddert csinál, nem vibrálást. A tesztelés alatt levő összes LCD-den 24fps-el ment a 24p film. nézhetetlen volt? nem hiszem... :)

    A moziban a filmtekercset lehetetlen anélkül levetíteni, hogy ki ne takarnák a lámpát addíg amig a következő képkocka a vetítő elé kerül, különben nem csak mosódás lenne. a lámpát kitakargatni 24hz-en az vibráló nagyon. ezért villantják ugyanazt a képkockát 3x 4x stb. Mert a mozi film "impulzus kijelző".

    Az lcd-n nem kell kikapcsolnod a háttérvilágítást h más kép legyen rajta, egyszerűen csak más pozícióba fordulnak a kristálolyok. 24fps-ed van igyis ugyis. sample and hold kijelzőn értelmét veszti h kadenciahelyes lejátszáskor 24, 48, 72, 96 hz-e a frissítés, mert annyi történik, h nem változik semmi két azonos képkocka frissítése között.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák