Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Sziasztok!

    Ma jött meg a 40"-os H6400-as TV-nk. Végül a ED-től rendeltem, a doboz kissé koszos volt és volt az egyik sarkán egy kis horpadás is. A tasakolások bontatlanok voltak és volt védőfólia a TV peremén is. Az összefoglalóban leírt beállításokat még nem végeztem el.

    Beüzemelés és némi tesztelgetés után lenne néhány kérdésem (és aggályom):

    A szolgáltatóm a DigiKábel, és TV is kábelen jön. A TV-n a szolgáltatót "Egyéb"-re állítottam (ezen kívül csak az UPC volt a listán).
    A csatornahangolást Automatikus-ra tettem és a "Hálózat" beállítással csináltam (Volt még a "Teljes" és még 1 (erre nem emlékszem).)

    Miután megtalálta a csatornákat elkezdtem nézegetni őket és van egy pár elvileg "HD" csatorna amin elég rossz a kép. M1HD, M2HD, RTLHD úgy tűnik rendben vannak (bár nem vagyok elájulva sem tőlük), de pl. a NatGeoWildHD-nek nézhetetlen a képe, folyamatosan szétesik, "artifact"-ol és hang is akad, kimarad, valamit már adott ki magából a TV egy párszor egy igen ijesztő "csippanó" 1-1 másod perces hangot ennél a csatornánál. Az Eurosport1 és 2 HD sem tökéletes, itt is be-be "zizzen" néha az "artifactolás".

    Hát, nem egészen erre számítottam... :(

    Újra kellene hangolnom egy másik beállítással, vagy finomhangolnom az adott csatornákat, vagy a Kép-re vonatkozó beállítások között kellene találnom valami erre vonatkozó dolgot?!
    Mit és hol kellene beállítanom a TV-n, hogy jobb legyen az eredmény és kivédhessem ezeket a problémákat? :F

    Vagy esetleg ez mindenkinél így van, más is tapasztalja? (És remélem megoldhatóak és nem a TV a hibás...)

    Másik kérdésem: Hol lehet letiltani 100%-os biztonsággal, hogy ne keressen és ne is telepítsen újabb firmware verziót automatikusan a TV? (Ezt még a netre kötése előtt szeretném megtenni.)

    Harmadik kérdésem: Hogyan lehetne beállítani, hogy a "Kedvencek" legyenek az alapértelmezettek csatornaváltáskor (tehát, ha csak simán a csatornaváltó gombokat nyomom és nem hívom be külön a menüt). Valamint, hogy a "Kedvencek" menüt hogyan tudom egy gombnyomással elérni a SMART távirányítón (mert most csak úgy megy, hogyha csatornaváltás után gyorsan lenyomom az "oldalra" gombot)??? :F

    Negyedik kérdésem: hol tudom megnézni a menüben, hogy hány óra "üzemidő" van eddig a TV-ben? (Ha jól emlékszem erre is van valami menüpont.) Remélem nem egy visszavitt, használt darabot kaptam...

    Egyelőre ennyit szerettem volna kérdezni.

    A válaszokat, tippeket előre is köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák