-
Fototrend
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz somasz #10062 üzenetére
Szerintem házilag az egyik legnehezebb. (összes stílus közül a legérzékenyebb a palackozás körüli hibákra meg egyéb oxidációs lehetőségekre) Lágerek is nehezek az erjedési hőmérséklet miatt illetve érzékenyek a vízre és nem nagyon van semmi erős íz ami elfedheti az ízhibákat.
Szerintem az egyik legkönnyebb az valami porter vagy stout lehet (max. 8% alkoholig, utána a magas alkohol komplikálja a dolgokat egy kezdőnek, nekem pl. az egyik első 9-10%-es söröm nem) mert a pörkölt maláták nem annyira érzékenyek a kemény magyar vízre illetve sok mindent elfedhet az íze. Továbbá ha elcsesz az ember valamit akkor viszonylag sok féle ízhibát ki tud "érlelni" a sörből de egy IPA-t vétek tárolni hosszú ideig. Nem véletlen, hogy már volt pár egész jó stoutunk (Angry Beast pl.) mikor még 1-2 kivétellel minden IPA ízhibás volt itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs