Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    válasz somasz #10773 üzenetére

    A sima csapvíz már koszosnak számít a sörhöz képest, sajna ilyen nyomorultak ezek a sörök, ha látnád ehhez képest mit meg lehet engedni magunknak egy boros pincébe, minden alkalommal csodálkozok, hogy lesz ebből iható cucc. (mondjuk eleinte kénezik aztán pár nap erjedés után meg már olyan alacsony a ph meg magas az alkohol, hogy kibír mindent szinte)

    Sok helyen azt olvastam, hogy nem illik megszívni mert már a nyáltól is megbetegedhet. Lehet érdemes előtte vodkával gargalizálni vagy nem tudom. ;]
    Ilyen szifont használok:
    [auto-syphon mini]

    PH mérés: ilyen olcsó kínai cuccot, ezek sörhöz elég pontosak viszont minden mérés előtt újra kell kalibrálni őket kalibráló oldattal (deszt víz meg ilyen kalibráló por, olcsón lehet venni ebayen meg egyet adnak a cucchoz is) ami meg szívás, úgyhogy én is csak addig használtam amíg belőttem a vizemet.
    [asszem ilyenem van]

    Csavarás: van akik szerint tannint oldhat ki a malátából a nyomkodás, van aki szerint zsákkal lehetetlen elég nagy nyomást csinálni ehhez. Ha ilyen, földes, kaparós utóíze lesz a sörnek csak akkor aggódj ezen.

    Szerk: a maláta héj már forralásba se szabad, hogy kerüljön, mondjuk ha csak ilyen négyzet milliméteres lyukak vagy ilyesmik vannak a zsákon akkor az a poros mocsár redva ami kijön inkább hasznos mint árt.
    Én azt szoktam, hogy vödörben máslok, amikor kész a csapon keresztül eresztem bele a főzőedénybe és a csaphoz odateszek egy kisszemű konyhai szűrőt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák