Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    szigorúan magánvélemény következik.

    Az itt zajló viták hatására megnéztem a breaking bad első évadát. Összességében kár volt, nem ért ennyit.

    Az első problémám, hogy a saját erkölcsi ítéletét olyan faék egyszerűséggel akarja sulykolni a nézőkbe, hogy az még egy buta amcsinak is feltűnne... bekapod a speedet és két perc múlva agyonvered a spanodat? meg aki ócska kupé bmw-vel jár, az csak bunkó lehet és gyújtsuk fel az autóját?

    ennyire primitíven még az általam minden idők legrosszabb filmjének tartott avatar se tolta a képembe a hülyeségeit...

    a másik, hogy sztereotípiákból építkezik, és azokat meg sem próbálja rejteni. A drogkereskedő az csak mexikói lehet, erre fogadnak a fehér zsaruk. de a zsaruban még annyi becsület sincs, hogy utána kifizesse a nyereményt...

    persze beleraktak minden ócska filmes klisét, hogy az autó válsághelyzetben nem indul, csak nagy nehezen, a végére, a fegyver nem akkor sül el, amikor kellene, az indiánokat lenézik, stb.

    a zseni szereplő képét már elsütötték az ncis-ben (Abby), a Csontban, Hauszban, meg még ki tudja hány helyen.

    a másik nagy téma, ami miatt totális érdektelenséget váltott ki bennem ez a sorozat, hogyha a kevés szabadidőmből filmnézésre áldozok, akkor nem lepukkadt, leszakadt vidéki amerikát akarok nézni, a piti drogdílereivel meg a hülye hitelkonstrukciós problémáikkal, az iq-tlan szinthez igazított mondanivalóval, hanem valami olyat, ami szokatlan, bizonyos szempontból különleges.

    A humort meg hírből sem ismerik. ohhhh milyen vicces, hogy a főszereplő alsógatyában kattogtatja a stukkerét a sivatagban... talán két részenként volt benne valami, ami az ócska vidéki amerikai kisvárosi léthez képest humoros volt... hogy leszakadt a fürdőkád a menyezettel együtt. és le kellett lökni hozzá a tudományos dumát a hidrogénfluoridról, ami egyébként egy gáz (vagyis szobahőmérsékleten füstölgő folyadék... vagyis a wikipedia sem tudja), tehát nem lehet a kádba önteni, max. az oldatát.

    bb 1x01 mekkora kezdés volt? semekkora. én már a pilotot se biztos, hogy berendeltem volna, de hogy adásba nem megy, pláne nem rendelek belőle 5 évadot, az hótziher.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák