Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz bmxbandita #15581 üzenetére

    "annyi pénzért nem akartam akkora kiszerelést venni olyan sajtból amit még nem kóstoltam előtte."
    Hát én meg bátor voltam, igaz nem Cheddar és ne mis Lidl, hanem Aldi, akciós volt 3 féle szeletelt dán sajt. Hatszáz valamennyiért volt, talán 15 vagy 20dkg. Nálunk sajtból tényleg jöhet szinte minden, kék, zöld, fehér penészes, kemény, félkemény, juh, kecske, bivaly, gyakorlatilag bármi. Na mondom, mostanában ennyiért már jó, megveszem a 3 közül a legaromásabbat, hogy jobban érezzem a különleges ízt, mi baj lehet.
    Ez számomra ehetetlen. De annyira, hogy a hányinger kerülgetett a szagától és az ízétől is. Nem volt erős egyik sem, de ennek ellenére a kukában fogja végezni. Ilyesmi hosszúkás kiszerelés volt, rá volt írva, hogy aromás, talán a sárga, de nem biztos.


    Szóval, azért az ismeretlen sajtokkal nem árt vigyázni (bár egy cheddarnál a kockázat minimális :) ).
    Életemben 1x hagytam a tányéron sajtot, ez Franciaországban történt egy reggelinél. A sajt nem lett volna rossz, de volt a tetején egy vékony krémszerű valami (talán valami speckó penész lehetett), na annak az íze borzalmas volt.

    A kőrösi az tényleg egy ehetetlen valami. Egy gurigával mi is beszívtuk, szerencsére ez 1-2 éve volt, amikor jóval alacsonyabbak voltak az árak, bár azért a sajtért nem is szabadott volna pénzt adni, így innen nézve nagyon drága volt.

Új hozzászólás Aktív témák