Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz w.miki #3777 üzenetére

    Kicsit az édesről
    ~ 10 éve "vallom", hogy a gyümölcscukrot nagyon nem kellene erőltetni, és, még rosszabb, mint a mezei asztali kristálycukor. Nem csípőből, csak "mindenhol azt írják", meg minimál alá redukált biokémia-tudással is átlátható. Meg úgymond "közismert tény", hogy a gyümölcscukor egészségkárosító hatása FÜGGETLEN a kalóriatartalmától. A mézben meg van bőven. A gyümölcs tök jó pl. pálinkát főzni, egyébként.

    "Sötningarna med mycket fruktos – fruktos-glukossirap (som kan finnas i läsk), juicekoncentrat, honung och agavesirap – kan snarare ha en värre långsiktig effekt än rent socker."

    A MÉZ, amit nagyon kiemelnék, mert, olyan divat lett hangsúlyozni, hogy a méz az bizony "egészséges". Végül is, ha a zsírmáj, inzulinrezisztencia áhított állapotok, akkor tök poén a méz. Meg a gyümölcscukor is.

    "..Till och med värre än socker: fruktos.. Fruktos i överflöd kan resultera i fettlever och insulinresistens som ökar de långsiktiga negativa effekterna av kolhydraterna du äter."
    Ha mindenképp szeretnéd tönkrevágni a májad, inkább igyál. A gyümölcscukor egyébként "jó hatással" van a szívizomra& vesére is, szóval teljesen érthető, ha egyesek szerint egészséges és kívánatos.

    És az állandó mumus édesítőkről:
    "Det finns också andra misstänkta, men obevisade, risker för hälsan med många av de artificiella sötningsmedel som används, som aspartam, acesulfame K och sukralos.8"

    Hangsúly: nem bizonyított. A felvetett gyanú, ha nincs igazolva, nem kezelhető "tényként". Én azt mondom, inkább ezek, mint a cukor, gyümölcscukor v cukoralkoholok. Jaj. Kikívánkozott. Ha kell, természetesen peer-reviewed cikkekkel, szaklapokból lehivatkozgatok, de, gondoltam jobb egy "mezei, nem szakmabelieknek íródott" oldal összefoglalója

    [ Szerkesztve ]

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák