Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz remington2 #2624 üzenetére

    Na, az eredeti Dean Delvin, Ronald Emerich könyvből:

    "Storey két fürge mutatóujjával begépelte a számokat, majd leütötte a bevitel billentyűt. A következő pillanatban a Csillagkapu belső gyűrűje forogni kezdett, és meg sem állt, amíg a legfelső pozícióba a Bika csillagkép ábrája nem került. A szerkezet - túlméretezett kombinációs zár módjára - hallható kattanással nyugtázta a mozdulatot. A legfelső követ átölelő aranyfoglalat két darabra vált szét, és félrecsúszott, szabad utat nyitva az öklömnyi kvarckristálynak a gyűrű középpontja felé.
    - Egyes ékzár kinyit.
    A kerék most az ellenkező irányba mozdult el, mígnem a kartusban szereplő második ábra, a Kígyó került a felső pozícióba. Ezúttal az egyik alsó ékzár nyílt ki, s egyidejűleg alacsony frekvenciájú búgás hangzott fel, mely a további zárak kinyitásával egyre intenzívebbé vált. A helyiségben hamarosan minden tárgy finoman remegni kezdett.
    - Hármas ékzár kinyit - jelentette be Storey, majd Danielhez fordult: - Legyen szives, fogja meg azt a bögrét.
    Beszéd közben fel sem nézett a billentyűzetről. Daniel gyorsan megragadta az asztal széle felé araszoló bögrét.
    - Gracias.
    - De nada.
    - Ötös ékzár kinyit.
    Ahogy egyenként bediktálták a "cím" koordinátáit a Csillagkapunak, és a hang lassan zúgássá erősödött, a helyiségben egyre feszültebbé vált a hangulat. Daniel magában sorolta a csillagképek neveit: Kígyó, Bak, Egyszarvú, Nyilas, Kaszás és végül a hetedik jel, a Föld.
    - Hetes ékzár kinyit!
    Amint a hetedik szimbólum is a helyére került, a remegés megszűnt, s helyette telt, mély hang töltötte be a helyiséget. Daniel kérdő pillantást vetett Catherin-re, mintha tőle várna megerősítést, hogy minden úgy zajlik, ahogy kell.
    De még mielőtt a nő válaszolhatott volna, egy második, magasabb hang hatolt át a biztonsági üvegen. Danielt valami okból nyugtalanította a búgás, és ismét kérdezni akart valamit.
    - Csitt. - A nő ajkára szorította a mutatóujját, és behunyta a szemét. - Hallgassa.
    Felcsendült egy harmadik, majd egy negyedik hang, mindegyik egy árnyalatnyival magasabb frekvencián, mint az előző. Furcsamód az egyes hangok külön-külön is tisztán hallatszottak, annak ellenére, hogy hangzattá olvadtak össze. Daniel lassan megértette, s mire a hetedik, utolsó hang is megszólalt, már mosolygott. A gyűrű minden képzeletet felülmúlóan bonyolult, önmagában harmonizáló hangot épített fel. Nem zene volt, amit játszott, hanem maga a változatlan, vibráló gyönyör.
    Azután valami még furcsább dolog vette kezdetét. A Csillagkapun körben elhelyezkedő kvarckövek, mintha bűvös zenének engedelmeskednének, kígyózó vízsugárhoz hasonlatos fénynyalábokat bocsátottak ki magukból, melyek lassan a gyűrű közepe felé csorogtak. Szó szerit csorogtak, mintha kerti locsolócsöveken folyékony fényt fröcskölne ki. Az első kövekből áradó sugárnyalábok semmivel sem viselkedtek másképp, mint a fentről lefelé és a vízszintesen indulók. Hét tekergő, fényes kötél nyújtózkodott a gyűrű középpontja felé.
    - Szuper - dünnyögte Storey. Catharine és Daniel néma pillantással jelezték egyetértésüket. A fényhidak egyre nyúltak, majd összefonódtak, terebélyesedni kezdtek, és vékony higanyréteghez hasonló, hullámzó hártyát vonva kitöltötték a gyűrű által határolt kört.
    A szelíd szépségű kép és a különös hang hatására a jelenlévőkön euforikus hangulat lett úrrá. Az emberek egymásra néztek, és mosolyogva konstatálnák a kellemes érzést. Egy pillanattal később azonban gyökeresen megváltozott a hangulat. A függőleges hártya sűrűbbé, vastagabbá vált, és örvénylő víztömeg módjára hullámzani kezdett. Felváltva domborodott ki előre-hátra, majd hirtelen robbanással óriási, hasas szélzsákká vált. Úgy tűnt, mintha az emberek arca után kapkodna. Akaratlanul is mindenki hátrahőkölt, sőt néhányan a földre is vetették magukat. Valaki hisztérikusan kiabálni kezdett, hogy kapcsolják ki, de még mielőtt bárki reagálhatott volna, a gyűrű beszippantotta az energiacsóvát, és lélegzetelállító sebességgel kilőtte az ellenkező irányba. Robogó fényalagút, kétmillió mérföldes óránkénti sebességgel a pokolba zuhanó körkörös vízesés - valahogy így lehet leírni a jelenséget. Csakhogy ez a vízesés nem lefelé zuhant, hanem vízszintesen, a siló fala felé, és sokkal távolabbi helyet vett célba, mint a pokol."

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák