Új hozzászólás Aktív témák

  • C0RVUS

    tag

    válasz Mercutio_ #177921 üzenetére

    Mindenesetre az én posztomra, és az én példányomra reagálva állítottad, hogy megállnak újonnan, én pedig nem tapasztaltam még ilyet. A Dzsana féle blogbejegyzést is csak azután linkelted, mint "magyarázatot". Aztán meg 5-ös kezelőt állítottad példának elém, hogy mit csináljak az én, amúgy örömmel hordott óráimmal. Szerintem ehhez képest nőiesen finom reakció volt részemről a "kisregényméretű vízió". (És lehet, hogy tényleg felesleges, bizonyára korrektebb lett volna, ha röviden és egyszerűen elküldelek a ..csába. Tútótam, bocsi.)

    Elképzelhető, hogy találnál hasonló panaszokat, de amíg nem találsz, addig szerintem nem szerencsés általánosítani ezen egy példa alapján. Ha esetleg mégis jobban kezdene érdekelni a kérdés, azt előre elmondom, hogy elégedetten lelkendező beszámolóba sokkal többe futsz majd bele. A kenés hiányosságaira tényleg nem kevés példa van, de hogy ennek orvoslása után is probléma lenne velük, ilyennel én nem nagyon találkoztam. És azt is megjegyezném, hogy ha valaki, mint Dzsana, ezek javításával foglalkozik, természetes, hogy nem a kifogástalan példányok kerülnek hozzá. Viszont megkérdezhetjük, mondjuk Kvazy mestert, ő vajon hány hibás Vosztokkal bíbelődött mostanában.

    A csisztopoli óragyár helyzetéről alkotott személyes véleményeddel nehéz mit kezdeni, de ha van róla konkrét információd, azt szívesen venném. Amit nekem sikerült összehalásznom róla, az annyi, hogy '92 óta mint "open joint stock company" működik (bármit is jelentsen ez, de gondolom, valami olyasmit, hogy részvénytársaság), meg, hogy 2010-ben ugyan csődöt jelentett, de ennek ellenére működik mind a mai napig. Ha ez számodra bármiben is hasonlít a kínai tokokba ETA-t rakó Poljotra, vagy netán a CJIABA "jelenségre", lelked rajta. Szerintem maximum a feltámasztott Pakema-val lehet esetleg összevetni, de hát az ugye eléggé máshová van pozícionálva, arról nem is beszélve, hogy az ő modelljeik csak formajegyek alapján idézik meg a "hőskort", szemben a Bocmok-kal, ahol voltaképp az 1967-es "technológiát" kapod meg, mondhatni élő vintédzsként. Én mindenesetre valódi utolsómohikánnak látom őket, akik a lehetőségeikhez mérten igyekeznek is talpon maradni, mégpedig "házon belül", és ezért megérdemlik a respektusomat. De leginkább azért, mert az eddig tőlük beszerzett óráimban valóban örömemet lelem, éspedig az "én világommal" tökéletesen konform, bullshit-felár nélküli összegért. (És akkor itt most nagyon nem a Meranom évfordulós "1967"-jeiről beszéltem, ami bármilyen szép, totál elhibázott dolog szerintem. Megint beletették a zafírt, holott az eredeti konstrukció egyértelműen plexire van kitalálva. Úgyhogy majd jönnek szépen megint a betört üveges jajgatások, mint az előző szériánál.)

Új hozzászólás Aktív témák