Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz FLx #212865 üzenetére

    Én is így vagyok vele. Azért ne legyen 1:1-ben ugyanaz az óra. Vannak szép hommage órák csak semmi egyedi ötlet nincs bennük, csak tisztes iparos munkák.* Nem igaz, hogy nem tudnának felvenni egy normális formatervezőt és kitalálni ha nem is egy teljesen új formát, de legalább részleteiben egyedi dolgokat. Persze vicces a barát hülyesége, mert ahogy a Steinhart úgy a Davosa sem 100 %-ig svájci alkatrészekből áll, így lehet akár kínai OEM is a tok, ahogy sokszor az is. Így a sznob faktora egy nagy 0. Semmivel sem "nemesebb", mint egy japán vagy orosz óra.

    *Az a gond nekem ezzel, hogy tulajdonképpen nem elég, hogy a formát sem ők találták ki, hanem felhasználták másét, de természetesen a szerkezet sem egyedi, hanem egy ETA vagy Sellita. Ez a példában említett Steinhartra is igaz. Itt gyakorlatilag az megy, hogy különböző OEM gyártói katalógusokból össze van válogatva egy csomó alkatrész, amit összeszerelnek. Egy része persze svájci, mert különben oda a marketing Swiss Made logó. Ezzel szemben egy tokozó cég tervez egy szép órát, de mivel nincs elég know-how saját szerkezetre, így azt veszik. Mindjárt "értékesebb" (nekem), mint egy hommage.

    Persze attól még nincs semmi gáz azzal hogy valaki ilyet vesz csak sok órakedvelő ásít ezeken, mert ez is egy Submariner klón a többi ezer közül. Nekem egy egyedi olcsó orosz pl. Wostok óra is érdekesebb vagy egy Casio is akár, mint egy ezredik ismert forma.

Új hozzászólás Aktív témák