Új hozzászólás Aktív témák

  • Szulita28

    senior tag

    válasz Peddy789 #239590 üzenetére

    ..és No.01-nek is.

    Az Oris kimondottan minőségi órákat gyárt, főleg kívülről. Klasszikus tokozocégnek nevezték sokáig, aki dizájnban nagyon jó, a szerkezetekre kevesebb figyelmet fordított (Sellitakat tokozott már régóta, és lehetett olvasni problémás darabokról).
    Aztán ez megváltozott , megcsinálták a saját szerkezeteiket, amik papíron jól néznek ki (nem volt hozzájuk szerencsém még sajna), cserébe az áruk is rendesen megemelkedett.
    A TAG-gal simán pariban vannak minőségre szvsz, bár csak kevés modelljüket fogtam kézbe.
    A CW a szegény ember Oris-a :P , nagyon ajánlott, minőségben szerintem egy szinten vannak (volt mindegyik), és ők a szerkezetekre is nagyon odafigyeltek (bár ők is Sellitát raknak az oraikba, az egy sajátot leszámítva). De érezhetően olcsóbbak az Orisnál.
    Orist nem tudom, mikor vennék (leszámítva, ha vmelyik darabjukat kivánnám csak). Talán ha lenne pénzem Omegara és Grand Seikora, de felb@sznam az agyam az elszállt áraikon, és olcsóbb egyedi alternatívát keresnék. Önmagában helyette ott van a CW, sokkal olcsóbban. De ez én vagyok ;)
    A Hamilton szvsz teljesen más világ. Mint óra, nagyon jók, főleg a drágább darabjai, a werk ETA, és ráadásul piszkálgatjak is jó értelemben, de azért nem Oris, TAG (és szerintem CW) szint.
    Szerviztol nem kell felni, független óráshoz kell vinni, kb. 100-200 euró a teljes szerviz (alap/Chrono). Vagy még ennél is olcsóbb.

    Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

Új hozzászólás Aktív témák