Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsi23

    addikt

    válasz ricsik #246483 üzenetére

    Na igen, azt nem raktam a képletbe, hogy megkarcolódhat szerviz során, mert a szakembernek illene olyan állapotban visszaszolgáltatnia az órát, ahogy megkapta, a tisztítást, a friss olajozást, és a tömítéscserét leszámítva (feltéve, hogy nincs benne hibás alkatrész). De a kvarcóra is megkarcolódhat elemcsere során.
    A gyári állapot én is igyekszem megtartani (kivéve a Vostokom esetén, de azt eleve csak moddolni vettem), ezért sem pártolom a szerkezetcserét, de a karbantartással épp a gyári állapotot igyekszem megőrizni, hogy ne kelljen benne alkatrészeket cserélni.
    Van ~60 éves Poljotom és Raketám, családi örökség, azokat is igyekszem megtartani olyan állapotban, ahogy megkaptam. Viszont a szíjak tropára mentek, kaptak újat, koszosak voltak, tisztítani kellett, hogy ne rohadjanak el a tokok, és mivel szerettem volna néha fel is venni, muszáj volt szervizeltetnem. Kiderült, hogy az egyikben koronát (illetve felhúzótengelyt) kell cserélni, hát, legyen, nincs más választás. De mindez azért kellett, hogy még sokáig olyan legyen, mint volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák