Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Rick4: egyelőre a hitelkérelem elfogadásáig nem kötök, ez körülbelül 2-3 hét múlva lesz mire leigazolják. Direkt rákérdeztem és így javasolták a Fundamentánál, hogy egyelőre se az LTP-t ne utaljam, se ne intézzek biztosítást, mert ha valami közbe jön csak további költség és idő visszavonni. A bírálat megérkezése után is még van idő ezeket intézni. Három hónap lett ráhagyva a szerződésben a teljesítésre.

    lorcsi: ez megállapodás kérdése, de alapvetően az eladók nem kellenek. Nálam ragaszkodtak hozzá hogy jelen legyenek. Annyiban jó, hogy ha van elmaradt tartozásuk akkor rendezik egyből helyben. Annyiban rossz, hogy egymagad valószínűleg gyorsabban elintéznéd. De szerintem én akkor megint kiveszek egy napot és tartunk egy átírató maratont. Amúgy is kellene hozzá egy nap.

    Ismerősömék egy éve sincs hogy vettek egy családi házat Szőregen, a volt tulajok lopták az áramot, meg volt patkolva a villanyóra, és ez utólag derült ki. De még ilyenkor sincs semmi, az új tulajokat nem érinti, volt villanyóra csere és kész. Mivel az előző tulajok már nem élnek, ilyenkor behajtani sem tudják senkin a csalást.

    De amúgy a kulcsátadáskor össze kell írni az óraállásokat, ezekkel kell menni az összes közműhöz, sőt ezek átíratása előfeltétele is annak hogy az ügyvéd a földhivatalban lejelentse hogy megvolt a tulajdonosváltás, jegyezzék be az új tulajdonos nevére az ingatlant. Ilyen esetben nincs óracsere, a rögzített óraállástól fizetsz.

    Amire érdemes odafigyelni, hogy ha lakásról van szó, akkor a közös költségbeli elmaradásokat nem vizsgálja az ügyvéd amikor az adásvétel előtt megnézi milyen dolgok vannak bejegyezve a Földhivatalnál, mivel az ott nyilván nem szerepel. Szóval ezt érdemes közös képviselőtől minél hamarabb megtudakolni és ha kell, az előző tulajokkal rendeztetni. Ellenkező esetben ezt a tartozást is megvásároltad vele és neked kell rendezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák