Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz regvoltrossz #72136 üzenetére

    regvoltrossz: Pár éve alaposan utánajártam, nem lehet olcsón megoldani a vizes falak kiszárítását. Viprex., stb., már végigjártam ezt a netes kutatást. Ha céggel csináltatom az injektálásos módszert, mert mást nem lehet, 2-3 millió minden munkával együtt, mert légáteresztő vakolat+festék kell, ami drágább. Ez biztos, mert idehívattam, megcsinálták a felmérést. A pénz kb. 60%-a a munkadíj. A lakás értéke, mérete, helye, stb. miatt lakásfelújításra max. fél milliót éri meg elkölteni, mert max. ennyivel nőne a lakásom tényleges eladási ára. De nincs 50e-em se erre.

    Nem költök és nem dolgozok feleslegesen, hogy csak tüneti kezelést csináljak, mert amit leírtál az az. A víz beszivárgását kell megakadályozni. Még ha sikerülne is ezt elérni, akkor is tele lesz a fal, a tégla a víz által felhozott sókkal. A fal kiszáradásához légáteresztő vakolat és festék kell, így a falban maradt sók a lakás levegőjéből is felveszik a vizet. Soha nem lesz vége, mindig szívás lesz. A szomszéd lakásban injektálták a falakat, több helyen azóta is vizesedik.

    A szomszéd lakókkal nem lehetne megyegyezni, hogy a közös falak szigetelésének árának a felét fizessék. Ami probléma, mert az összes fal nagy része közös a szomszédokkal. A valódi megoldás az összes fal alsó, vizes részének cseréje, szigetelés, új, száraz téglákkal falazás, és utána sima vakolás, sima festés. Ha ez a magánházam lenne, régen megcsináltam volna ezt.

    Az elköltözés sokkal jobb lenne. Vicc, hogy 100 éves fölszinti téglalakásban rosszabb lakni, mint panelházban, mert még jobban áthallatszik minden a szomszédoktól. A válaszfalak sima mezei téglából vannak, 15 cm vastag. A plafon fából van, recseg-ropog minden lépésüknél, a szoba parketta alatt föld van, nem beton. Az aljzatbeton nem létezik. A szoba padlószintje kb. 15 cm-rel magasabb a járdaszintnél.
    A fürdő és konyha közös falánál 2m magasan vizes minden. Az egész falat el kéne bontani a földtől a plafonig (válaszfal), és újraépíteni, de nincs értelme, ha a többi részt nem csinálják meg.

Új hozzászólás Aktív témák