Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Rick4 #73868 üzenetére

    Féreérted. Nem a szorgalomról volt szó, hanem arról, hogy az emberek önbecsülését és fizetési igényét igyekszenek alacsony szinten tartani. Csomó ember van, akit a médiával, hivatalos nyilatkozatokkal és persze a környezetükkel arra kondicionálnak, hogy a rabszolgaság és a hajléktalanság között lehet csak választani. Aki csak ezzel találkozik, az el sem hiszi, hogy lehet másmilyen élete. És néha csak azon múlik, hogy a szomszéd városba járatják e a szülei és 90%-a az osztályának viszi valamire (persze később tönkreteszik ezt az iskolát nagyjaink) vagy a faluban fejezi be az általánost és az osztályának 10%-a lesz a félszemű a vakok közt a helyi szemétdombon.

    (#73869) Gergello
    arra, hogy valami szabályt biztosan sértene, ha valami állami vállalat alakulna értelmes munka adására, kereskedelmi tevékenyésgre. Valami nemzetközi versenyt sértene. De sokszor hallani, hogy amit nálunk az eu-ra hivatkozva tiltanak a magyar vezetők, azt más országok ki tudják lobbizni maguknak, hogy ott lehessen. Csak ehhez érdekképviseletre lenne szükség.

    Az ilyen ennyirt sem kapok normális embert jellegű panaszokban is benne van az, hogy ma már az a pénz elég keveset ér. Értem én, hogy nehéz kitermelni, de ez főleg azért van, mert nincsen fizetőképes kereslet rá. Kis pénzért nagy elvárások. És igen, értem én, hogy több, mint a magyar számtani átlag fizetés, de az árak a felső 5-10%-hoz vannak igazítva, a 70% pedig a számtani átlag alatt keres. 40% pedig jó mélyen alatta. (meg a számtalan, aki csak úgy van és nem keres). A számoknál hasamra ütöttem, de valami ilyesmi lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák