Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Pho3bus #81996 üzenetére

    Én is társasházban lakom, 5 éve, téglaépítésű, 50-60 éves épület. Minden évben 1-3 lakást újítottak fel, 3 éve mi is felújítottunk.
    Közös képviselőtől megkérdeztem, mikor lehet zajjal járó tevékenységet végezni: H-P: 8-19, Szo: 8-13, kivéve munkaszüneti és ünnepnapokon.
    A felújítás: új villanyóra és ami mögötte van, bevésve a falva, fürdő, WC tégláig le, új beltéri nyílászárók, festés. A 6 hétre becsült munka 8 hét alatt ment le teljesen.

    Kiírtuk, hogy mikor kezdünk, kb mikor végzünk, a zaj kb meddig tart és ennyi. A csapatnak megmondtam, hogy a lakókkal tisztelettel beszéljenek, ha valami észrevételt tesznek, kérdezzék meg, melyik lakás és nekem szóljanak, illetve az én számomat meg lehet adni. A felső szomszéd 3 gyerekes család, az asszony akkor még otthon volt a picivel, a férj mentős (hol éjszakás, hol nappalos). Az asszony párszol szólt, én meg mondtam, hogy majd igyekszünk lábujjhegyen vésni a falat... Utána már csak lejött kérni, hogy déltől kettőig ha lehet, ne véssünk, illetve hogy mondjuk meg, az épület melyik oldalán vésünk, mert akkor a másik oldalon próbálja altatni a gyereket. Volt mit csinálni, amíg a pici aludt, addig vakoltak, csempéztek a fiúk.

    Ja, szombaton nem volt semmilyen zajos munka, 5-re általában befejezték a munkát, és a lépcsőházat, liftet kitakarították maguk után minden nap, ha kellett.
    Szerintem a lakástulajdonossal beszélj, mert ő dirigál a brigádnak. Esetleg ha gondolod, ajánlj fel egy-egy doboz védőitalt minden napra, amikor a gyerek és ti tudtok pihenni.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák