Új hozzászólás Aktív témák

  • Luighi

    aktív tag

    válasz r0by #82996 üzenetére

    Áhhá, jó a terv :) Ha beledumálhatok és kell pici tanács:

    Fí 6-os vagy 8-as térhálót vegyél, ha autó is áll rá, indokolt a minimum 10 centis beton. Ha a földnedves beton mellett döntessz, akkor minimum a C16-os rendeld. Lehet picit drágább, mint ha magad csinálod, de legalább ellenőrzött minőség és jóval gyorsabb.

    Ha dialtálod, akkor akár 4-8 szakaszban is csinálhatod, akkor talán elég 3 ember naponta bedolgozni a leszállított mennyiséget.

    A technológiai fólia a beton alá kell, azért, hogy ne keveredjen a talajjal a beton, az ne szívja el a vizet belőle, és később ne vizesedjen alulról. Ez lehet egy vastagabb műanyag fólia is.

    A térhálót jó ha a beton keresztmetszetének közepére húzod fel a betonozás során, de az is okés ha eleve megemeled valamivel (törmelék darabkábbal pl).

    A dilatációkhoz tegyél dilatációs szalagot, ami egy habszivas szalag, kb ez.

    Ha nincs még oldalfal, és nem akarsz fa deszkákkal körbe zsaluzni, akkor én a 100x20x5cm beton járdaszegélyt tenném le körbe.

    Ha vastagabb fal lesz a könnyűszerkezetes falad, pl zártszelvény váz, közte hőszigetelés, aluprofil+ gipszkarton, akkor lehet kevés a járdaszegély, akkor jó lehet a beton zsalukő elem.
    Ez létezik 15-20-30 cm vastagságba, fél méter hosszú egy darab, szakaszosan is tudod csinálni, a közét meg kiöntöd betonnal. Akár a zártszelvényt is bele tudod foglalni, de pluszba is vasalható vízszintesen és függőlegesen is.

    Ha még okoskodhatok a jogi oldalról: ha ez egy társasház, akkor nem árt kérni ideiglenes építési engedélyt a garázsra, majd felvezetni a tulajdonjogot az alapító okiratba. Ha pedig osztatlan közös tulajdon lesz, akkor azt rögzíteni szintén az alapítóba, hogy később ne legyen vita.

    Na megyek melózni :)

Új hozzászólás Aktív témák