Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz sss #91513 üzenetére

    Én a pincébe furattam, a lejáró lépcső alá. megbeszélés tárgya csak , és megegyezés kérdése hogy mit hogyan vállalja el a mester.
    Mivel anno egy nem lakott ingatlan volt, ez volt a kézenfekvő megoldás arra hogy lopás ellen a hidrofor berendezés garantáltan védve van, nem kell le fel szerelgetni még télen sem , mert a fagyveszély is ki lett pipálva ezzel a huzással.
    Ha van a kutra telepitve pl egy "helyi vizellátó berendezés" akkor elvileg a házba bevezetve ugyanugy működhet mint a hagyományos vizellátás.
    Itt azért érdemes egy pillanatra elgondolkodni és a kut vizéről egy vízmintát csináltatni. A szeged (és környéki) első rétegek ami kb husz méterig van az jellemzően mind nagyon vasas, kemény, és akár magas nitrát tartalmu is lehet.
    A kemény viz gyorsan elvízkövesíti ( tönkreteszi) a háztartási berendezéseket , ha vasas is, akkor meg kiengedés után ( az oxidácio hatására) elszíneződik, bebarnul/sárgul. Az 50 méter körüli réteg már nem( vagy sokkal kisebb mértékben) vasas, viszont a többi tényező még ott is fennáll(hat). Ja és nem is szabad hivatalosan 50 méteres rétegig lemenni , ( vagy az az alatt lévőkig) csak az első rétegig. :D
    Vagyis szabad csak oda már sokkal komolyabb vizjogi engedélyek birtokában lehet furatni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák