Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz enginev3.0 #112401 üzenetére

    minden okos tvre kéne egy tv go app és kész

    Szerintem ezt úgy jelented ki, hogy nem ismered valójában az "okos" tv-k rendszereit. Ez így elméletben jól hangzik, a valóság, az, hogy ahány féle gyártó, annyiféle rendszer, de tovább is megyek, pl samsungon belül is vannak a 2016 körüli "okos" tv-k és vannak a 2018 utáni Tizen OS rendszerűek. Már itt a baj, hogy egy márkán belül kétféle rendszer van, ráadásul ez csak a szoftveres része, nem biztos, hogy a 3+ éves "okos" tv erővel is bírná és akkor lehet sorolni a sony, lg, tcl, tv-ket stb., ezeknek nem fog fizetni a Telekom, hogy mindegyik évjáratra legyen app. Mi alapján lenne eldöntve, hogy melyik széria kap appot és melyik nem? Honnan tudná a szolgáltató, hogy az előfizetői pontosan milyen típusú tv-vel rendelkeznek, hogyan lenne az igény felmérve rá? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy az 2 éves samsung tv megkapja, de a három éves már nem vagy csak a samsung kapná meg, akkor szerinted akinek lg, sony stb tv-je van az nem hőzöngene?
    A szolgáltató nem kötelezhet senkit, hogy vegyen egy új tv-t, ha igénybe akarja venni a szolgáltatásait, ehhez az eszközöket neki kell biztosítani(lásd box formájában) és nem neked mint előfizetőnek kell stb-t venni. Tehát a "minden okos tv-re app" már itt elbukik, arról nem is beszélve, hogy sok embernek nincs is igénye/pénze okos tv-re, elég a 720p 80 inch tv 60 ezerért az átlagnak vagy nem vesznek okos tv-t "mert azzal lehallgatják őket, ahogy szuszognak". Az megint másik kérdés, hogy a szolgáltatónak mennyi felárba lenne ez, ugyanis mindegyik "alkalmazás bolt"-ba való bekerüléshez fizetni kell.

    Bónusz: A Samsung pl külsős cégekre bízza az alkalmazások fejlesztését határozott időre, a 4000-es szériás tv-men pl lejárt az egy év, a samsung nem hosszabított szerződést és meg is szűnt a spotify, de sorolhatnék több alkalmazást is, ilyenek ezek az "okos" tv-k, eltűnnek róla az appok. Szerencsére a 6000-es szériás tv-n még minden működik, mert amerikában ügyes emberek ezért beperelték a gyártókat és mostmár nem merik ezt megcsinálni.

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák