Új hozzászólás Aktív témák

  • cole99

    csendes tag

    Sziasztok,

    Körülbelül egy hónappal ezelőtt elkezdődött az, hogy az internet elkezdett szakadozni, egyik pillanatban volt, aztán nem, és ez váltakozott, míg egy idő után használhatatlan lett. Újraindítás megoldotta, ideig óráig jó volt, de aztán megint ugyanez. Bejelentettük a hibát, először műszaki hiba volt a visszajelzés, kijavították, szerintük minden oké. Nem, továbbra is ez a probléma. Oké, akkor modemcsere. Persze, "új", újraindított modem, amíg kint volt a szerelő, minden oké, de megint csak ideig-óráig.
    Az alábbi az otthoni hálózat (eredeti) felépítése:

    Sagemcom F@st 3686V2 (koax) [500/23 + IPTV] WiFi off
    LAN1: Emeleti switch 8-portos, gigabites switch (TP-Link TL-SG1008D)
    Set Top Box
    2x PC
    Emeleti WiFi Mesh (TP-Link Deco M4)
    XBox
    NAS
    LAN2: Földszinti switch 5-portos, gigabites switch (TP-Link TL-SG1005D)
    2x Set Top Box
    PC
    DVR
    LAN3: Földszinti WiFi Mesh (TP-Link Deco M4)
    Smart TV
    LAN4: üres

    Először arra gyanakodtunk, hogy túl sok a maximális torrent szál, eleinte mintha segített volna rajta, de valószínűleg nem ez a probléma, mert továbbra is fennáll a hiba, teljes torrent stop után is. Közben próbálkoztunk pingtesztekkel, modem újraindítás után <1ms, aztán elkezdett növekedni, timeoutok, 300-1000 ms pingek, és a webfelület is elérhetetlen, vagy eszméletlen lassú.

    Most éjszakára kipróbáltuk, hogy az emeleti STB-t kihúztuk, a földszintieket pedig direkt a modembe dugtuk. (tehát nem megy keresztül a switch-eken az IPTV) Így most 9 órás modem uptime után 8-9 ms a ping nagy része, bár van benne 2-3x 300-400 ms kiugrások, de az internetkapcsolat is megfelelőnek tűnik, meglátjuk napközben...
    ...cirka 16 óra üzemidő után adta fel, most délutánra kb. 15-20 ms volt már a ping, aztán egyik pillanatról a másikra, megszűnt minden. Az internet, HGW webfelület, ping 90% pkt loss, IPTV-nél is több képkocka fagyott meg mint amennyi ment.
    Továbbra is 1 internet - 3 iptv van csatlakoztatva a modembe.

    Tud valaki valamit erre? Mi lehet a probléma okozója?
    Nekem eléggé az az érzésem, hogy a modem "túlterhelődik", és aztán kb. "megszűnik létezni". Okozhatja ezt az, hogy a switcheken keresztül megy az IPTV? (Nem managelhető switchek, ezért azt sem tudom, hogy tudnak-e IGMP-t.)

    Köszi,
    Erik

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák