Új hozzászólás Aktív témák

  • ferikek

    aktív tag

    Sziasztok,

    Következő a problémám:

    Jelenleg Digitális KábelTV-m van. Május végén rendeltem helyette IP-TV-t (elvileg jobb minőségű, felvételi opció, stb.). A ház ahova rendeltem 3 szintes: az első szinten van egy STB, a második szinten van KábelNet modem, a harmadik szinten megint egy STB. Mikor megrendeltem telefonon az új szolgáltatást, direkt rákérdeztem, hogy műszakilag megoldható-e így a dolog (főleg úgy, hogy a internet vállalati, a 2 TV előfizetés pedig lakossági). Azt mondták, nincsen akadálya. Kijött a szerelőjük pár nap múlva, de nem tudott vele mit kezdeni (igaz, mondta, hogy bekábelezi a házat - a lépcsőházon keresztül + szobákon keresztül bevezet néhány 10 méter kábelt, de mondtam h ez így nem jó, biztos van egyszerűbb megoldás is. Említette még a vezeték nélküli összeköttetést, de mivel alapból nagyon alacsony színvonalú a net szolgáltatás (25 Mbit, de sokszor eldobja a jelet), így ezt inkább nem akartam)
    1 hónapig nézegettem h miként lehetne megoldani, mikor is láttam a T honlapján a vezeték nélküli megoldásokból 3-at. Újból hívtam az ügyfélszolgálatot, megrendeltem megint, technikai akadálya most sem volt (bár megint elmondtam h hány emelet és, hogy a internet nem lakossági, de vezessék rá a munkalapra - semmit sem ért.)
    Kijött 2 szerelő, ők azért már vmivel jobban értettek hozzá, de a munkalapjukon nem volt rajta az, hogy van nálunk net (hiába kértem előzőleg az ügyfélszolgálattól, hogy vezessék rá, le se szarnak...), tehát nem nyúlhatnak hozzá, de azért megnézik, hogy oldható meg később.
    Itt jön a probléma: ők belül kiépítik, de nekem kell kiépíttetni, vagyis a ház külső részén kiépíteni vmit. Elmondásuk szerint semmilyen vezeték nélküli megoldás nem jöhet szóba, marad a kábeles. Vagyis az UTP kábeleket vhogy úgy kell behúzni (persze szigetelve a ház külső falán), hogy az összes szintre bejusson, onnan pedig már ők bekötik.

    Kérdéseim pedig:
    - Tud valamelyikőtök olyan szakembert, aki ezt kiépíti? (a T-s szerelő megcsinálta volna, de nem számlaképes, és mivel félig vállalati a cucc + fekete gazdaságot nem támogatom, így ez nem jöhet szóba)
    - Egyáltalán érdemes IP-TV-re váltani, megér ennyire herce-hurcát? Várjak esetleg még, hátha fejlődik annyira, hogy 2-3 év múlva egyszerűbben megoldható?
    - jelenleg 4 TV-n van szolgáltatás, 2 digitális kábelTV, 2 pedig analóg. Utóbbi megmarad ha fent leírt rendszert kiépítjük?

    Köszi a válaszokat előre is!

    Üdv.

    ferikek

Új hozzászólás Aktív témák