Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz wmati #46863 üzenetére

    Erre egyébként a legjobb példa szerintem a másodiktól fizetős Set Top Box-ok esete. Nekünk 5 év körüli idő óta van SAT TV-nk. Mennyibe kerülhet egy Sagem vagy egy ADB STB a szolgáltatónak?

    Az első box természetesen ingyenes, de a második már 870 Ft/hó, igaz ehhez ugye jár másik kártya is, illetve a harmadikhoz is külön kártya, tehát ez is pénzbe kerül, esetleg kártyánként is havi kiadása van a T-nek.

    Vegyünk öt évet, és csak a második STB-ot számoljuk. 5 év az 60 hónap. 60*870= 52 200 Ft, csak az egyik STB esetében tehát, a két box pedig 104 400 Ft volt eddig. Arra nincs mód, hogy az ember megvegye a T-től, és arra sincs, hogy magának sajátot vegyen, mert ugye nem párosítja össze a T-neki. A Digi-nél régebben volt olyan, hogy az STB-t megvehette az ügyfél (egyik haveromnak ilyen doboza van). Beszéltünk is erről, és végül én azt mondtam neki, hogy nekem a szolgáltatói boxokra minőség szempontjából nincs panaszom. Teszi amit kell, igaz kicsit sokba kerül ha összeadja az ember, de ha neked elromlik a boxod vehetsz másikat, és egy minőségi STB nem 8k. Megvetted a szolgáltatótól 1-3 évig garanciális aztán annyi. Itt viszont egyrészt nincs más választásod, másrészt előre tervezhető, havi szinten nem nagy kiadást jelentő díj van, harmadrészt pedig ha elromlik akkor cserélik 5 év után is, ha új technológia jön be mint az interaktív SAT TV akkor megint cserélik. Amikor bejött a HD felbontás ,azoknak akik igényelték ezen adókat megintcsak cserélték.

    A HGW-k esetében meg nincs plusz díj, és ha platformot vált, vagy elromlik megint a szolgáltató intézi.

Új hozzászólás Aktív témák