Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Intruder2k5 #67416 üzenetére

    Na. Most jutottam el idáig. Kipróbáltam.

    Saját server dinamikus IP-vel:

    Belső hálózaton server IP alapján FF egyszálas letöltés 100-as tempó közelségét hozza (nem néztem, mert 50 a feltöltés limitje - így tutira túllövi a rendszer, tehát nem szűk korlát). Több szálas esetén már ez beesik, de 5-8 szál esetén is még tudja a 30-at stabilan (nem 50, de több mint alább).

    Van másik T előfizetés is, ami 30/20. Így a másik szobából tudtam tesztelni. Sajnos a letöltési sebesség akár FF egyszálas, akár downloader több szálas, az 1,1 - 0, 7 között ingadozik. 5 környékével indít, de 2-3 másodperc alatt beesik 1 környékére.

    Serverparkban elsődleges domain használata esetén:

    Feltöltés megy bármivel a névleges 50 körül (néha 35-ig képes beesni).
    Letöltéskor a serverem hálózata tudja a 90 környékét, a másik előfizetés a 25-30-at. Mindegy, hogy egy szálas, vagy akár 10.

    Összegezve:
    Ha dinamikus IP és parkban lévő domain közötti adatmozgatást nézek, tudja a maximum közelit, maximális elégedettségemre. Ahogy a két végpont dinamikus IP lesz, az átvitel szolgáltatótól függetlenül beesik 1-4 közé. Teljesen olyan érzésem van (érzés csak), mintha a két dinamikus közötti átvitel sebessége limitálva lenne.

    Kérdésem:
    Fix IP használata a helyi server esetén javítana a dolgon? Esetleg arra a fix IP-re domaint át kéne irányítani? (Van parkoltatott) Vagy csak ha T-nél előfizetett IP-mre rakott elsődleges domain lenne nálam, akkor lenne az átvitel azonos? Esetleg a fejem tetejére állhatok, és akkor sem változik semmi?

    Előre is köszönöm az ötleteket.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák