Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    válasz stefik #95944 üzenetére

    Viharnál ha a FEC mellett a CRC hiba is megszalad, akkor bizony kötéshiba van valahol! Ezt meg kéne figyelned, és olyankor a sebesség is megszokott zuhanni. Ha így van, akkor mindenképp jelentsd be majd hibára, mert akkor valahol (nem biztos, hogy nálad a házban) kötéshiba lehet.

    Az a nagyon messze vagy a központtól az így eléggé homályos, jobb lenne tudni a körülbelüli hurokhosszod.

    Az UTP kábel előtti, korábban még telefonkábelen mért vonali paramétereid azért jóval jobbak, mint a mostaniak. Ezeket a vonali paramétereket szerintem a Speedport Entry 2i HGW -ek is gond nélkül hoznia kellene!

    Két dolog lehet:

    1, Időközben több előfizetőt rákötöttek arra a hurokra, amin ti is vagytok és csökkent az elérhető vonali sebesség, a sok zaj miatt. Vagy lett valahol egy kötéshiba vagy beázás a szekrényben, vagy fönt az oszlopon.

    2, Ha viszont nincsenek új rákötések a lég/föld kábelre, amin vagytok; akkor bizony valahol lesz egy kötéshiba vagy nálatok, vagy valahol a rendszerben.

    Ezt a viharos, szeles dolgot kellene megfigyelned, amit föntebb írtam a felvetésedre, mert ha akkor megugrik a FEC és CRC hibák száma, esetleg bezuhan a becsült maximális vonali sebesség, stb., akkor sajnos kötéshiba lesz valahol, amit mindenképp be kell jelentened hibára.

    [ Szerkesztve ]

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák