Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz chopin42 #18614 üzenetére

    Nekem is egy igazán jó Bioware játék hiányzik már nagyon, túl régóta. :(((
    Tudom, hogy itt nem szép ezt mondani, de nekem a Witcher sorozat volt a ME/DA-pótlék. Pedig nem is volt sok, valóban jó Bioware játék, ami érdekelt és játszottam vele (az SW már nagyon nem érdekelt semmi formában [bár régen tetszettek a filmek és a Jedi Knight játék], annyira pedig nem voltam elvetemült, hogy a 2010-es évek közepén elővegyek valami MS DOS feelinges Baldur's Gate féle retro-t, még akkor se ha jött "enhanced edition", de nem teljes "HD remake", ahol az UI kezelhetősége és akár még a játékmechanika is némileg modernizált, nem egy "időkapszula" minden téren). Mégis olyan érzésem van a Witcher-el is, hogy "tök jó, de valahogy nem az igazi". Persze a másik irónia az egészben, hogy a DA/ME szériák is egy lejtmenet, gyakorlatilag minden rész egyre rosszabb (kivéve hogy a DA3 talán megelőzi a DA2-t), gyakorlatilag csak az első részek voltak igazán jók (ami csak két játék, és ezek miatt játszottam összesen héttel, mindig "epekedve"...). De az is lehet, hogy csak azért van ez így, mert gyakorlatilag a ME1 volt az első RPG-szerű játék, amivel játszottam, és ez húzott be után a DA1-be (pedig addig nem szerettem a fantasy témát, csak a sci-fi érdekelt). Szóval talán tényleg az a régi Bioware szellem, amit keresek, talán csak a sohasem replikálható "újdonság varázsa", talán csikit mindkettő. De valószínűleg egyik sem jön már vissza.

    A ME3-ban engem nem is a vége vert pofán, már ott rég "leültem", hogy totál statikusan kimerevített NPC-k álltak a háttérben, mikor sétálgattam a Citedellán, és ehhez hasonlók (teljesen letört a játék átélhetősége). A DA3-al pedig hasonló a gond, mint a TW3-al (feleslegesen nagy a bejárható térkép és side-quest a main stoy mellé) plusz az "általános kimerültség" a studiótól.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák