Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Mercutio_ #2638 üzenetére

    Az EÜ dolgozók és az idősápolók hatalmas skálát fednek le, vannak méregdrága magánintézmények is, meg vannak máshol is relatív szarul fizető államiak.

    "Én nem a sori munkás gyerekéről beszéltem, hanem magáról a sori melósról, aki most is csak egy konkrét viszonylag egyszerű tevékenységet tud végrehajtani."

    Én meg arról, hogy nem egy-két év alatt zajlanak le ezek a folyamatok, és nem egyszerre szűnik meg az összes betanított munka. Ahogy a múltban sem egyszerre történtek ezek a folyamatok. Persze, mindig okoztak valamekkora strukturális munkanélküliséget ezek a váltások, de egyik automatizációs lépés sem tette feleslegessé a munkaerő nagy részét, helyette a munkakörök változtak, és rengeteg új munkahely keletkezett más területeken, sőt van olyan terület ahol ugyanott ahol az munkaerő igény csökkenését várták.

    "A betöltetlen állásoknál is 2 nagy csoport van: az egyszerű "droid" melók + EÜ/szociális háló mint alulfizetett tevékenység (egyébként a logisztika tetemes része is alulfizetett), valamint a komplexebb feladatok ellátását és szellemi tevékenységet igénylő területek (aka nem juniorból van kevés, hanem senior/expert, architekt, stb.)"

    Eleve nehezen értelmezhető versenyszférában a betöltetlen állás fogalma, én ugyanolyan hülyeségnek tartom az X millió informatikus hiányzik szöveget, mint az X millió munkát azonnal automatizálni lehetne szöveget. Mert nem így működik, ha olcsóbban lehetne sok alkalmas munkaerőt találni, mindig lenne plusz munka amit el kellene végezni, ha drágább lenne a munkaerő, akkor sem omlana össze a gazdaság, csak bizonyos beruházások nem valósulnának meg, mert nem lenne rentáblis.

    "Azt érzem, hogy a saját példádból extrapolálsz, ami jelen esetben téves következtetéshez vezet: Attól, hogy te "nem függtél rá" kórosan valamire és ez nem ment a tanulmányaid, egyéb tevékenységed rovására a most taglalt "elbutulás" és koncentrációképességi problémák (de a finom motoros reflexek kialakulásának problémái is idesorolhatóak a jelenlegi gyerekek egy részénél már) léteznek és növekvő problémát okoznak."

    Nem, nem a saját példámból extrapolálok, ezt csak mellékesen megemlítettem, és nem csak magamat említettem, hiszen a környezetemben is sok "kocka" volt, akikre egyáltalán nem úgy hatottak ezek a dolgok, mint ahogy mostanában a Z meg Alpha meg nem tudom milyen generációkra előszeretettel ráhúzzák.

Új hozzászólás Aktív témák