Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz Ringman #5435 üzenetére

    Ez egy totál vakvágány, amit feleslegesen erőltet az ellenzék... Ilyen dolgokat nem változtatsz meg egyik napról a másikra, ahogy a társadalom mobilitását se. Apropó mobilitás, szerintem ne az állam döntse el, hogy hová épüljenek bérlakások (ld. Ócsa). Itt annyit kellene csinálni (bérlakásépítés és ingyenhitel helyett), hogy hagyni leereszteni az ingatlanlufit. Persze azt nem lehet kiplakátolni (és nem lehet vele szavazatokat szerezni), plusz a sok ingatlanba fektető körében ez népszerűtlen lenne... (Megjegyzem, az sem lenne baj, ha Magyarország kicsit elmozdulna onnan, hogy az ingatlanbefektetés a tuti, mert ez is hajtja felfelé az árakat.)

    Szerk.: A bérlakásoknak az az egyetlen (indirekt) haszna lenne, hogy kicsit nyomná lefelé az ingatlanárakat és a bérleti díjakat.

    Szerk2.: Azért nyomják az államilag támogatott hiteleket, mert MOST kevés pénzbe kerül a költségvetésnek. Unalmas, kiszámítható.

    Szerk3.: Ha én lennék a miniszterelnök, akkor szépen adózna a befektetési célú ingatlan. (= Ingatlan, ami a te neveden van, de a lakcímkártyádon nem szerepel.) Nem kell bejelenteni az albérleteztetést, semmit, befektetési célú ingatlan szépen adózik évente (vagyonadó), pont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák