Új hozzászólás Aktív témák

  • szabolcs.sz

    tag

    Sziasztok!
    Új vagyok itt, már vagy másfél éve van egy ilyen routerem, de most jött el az ideje az openwrt-nek. olvastam sokat (de nem eleget), feltettem az aktuális vargalex firmwaret, és most jönnek a kérdések.

    A routert elsősorban samba, nfs, ftp és tftp szervernek szánom, vékonykliensek okosításához és network boot folyamatához, illetve általánosságban mentésekhez (nem elsődleges meghajtóként). Később szeretnék még uvc webkamerát, és canon powershot webkamerát fényképezőgépet :) is vezérelni vele.

    A router mellé egy külső wd merevlemezt szeretnék használni, 320GB 3.5"-os, usb2 felületen. www.wdc.com/en/library/dual-option/2879-001094.pdf - itt van. Azért ezt, mert ez egyben egy usb hub is, és időnként tudom használni az asztali géphez, van firewire portja is, eszméletlen gyors. Így a routerre további usb-s eszközök is csatlakoztathatóak, plusz van egy kártyaolvasó is benne.

    Azt vettem észre, hogy áramszünet után, ha nem kapcsolom be a merevlemezt (soft-power-off kapcsoló van csak rajta), nem indul el a router, folyamatosan villog a sys led.
    nem találja a swap partíciót, meg az ext4-es másikat (sdc1 és sdc2 lettek).

    Van-e arra valami megoldás, hogy ilyen esetben elinduljon a router mintha nem is lenne semmi rákötve, illetve hogyan kell "szabályosan" leállítani ? Az lenne jó, ha a qss gombot fel tudnám erre használni valahogy, hogy kézzel indíthassak-leállíthassak mindent, ami merevlemez-függő.

    Aztán van-e olyan FAQ vagy hasonló gyűjtemény az 1. hozzászóláson kívül, hogy friss telepítés után hogyan tovább ? Az alap dolgok maguktól értetődőek voltak, van net, van wifi, guest-ként látom a 320-as merevlemezt, de jó lenne tovább is lépni.
    szeretném a samba-t beállítani, illetve ez a mount/umount dolog érdekes lenne, mivel jó lenne, ha nem csak simán kihúznám a merevlemezt, hanem adatvesztés réme nélkül lehetne ide-oda hurcolni.

    Az is klassz lenne, ha az esetlegesen rádugott USB memóriát, vagy CF kártyát is mountolná automatikusan, a leválasztás meg menne a qss-gombra, mivel gyakran kell ezeket is használnom majd.

    Egyébként minden elismerésem a fejlesztőknek és nektek, 2 napja csak ide-oda ugrálok a keresővel a többezer hozzászólásban, és minél többet olvasok, annál inkább úgy érzem, egyre kevesebbet tudok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák