Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Sziasztok, frissítettem a dd-wrt verziómat build 18740-re, előtte csináltam egy factory resetet.

    Viszont azóta elég érdekesen viselkedik a router.

    Wifin ha elindítom a torrentet, először megy max sebességen, majd folyamatosan csökken a sebesség, lekorlátozza magát 3-4mbitre (max sebességem 25mbit), van viszont, hogy teljesen lenullázza pár másodpercre a netet.
    Ha kilövöm a torrentet, akkor a sebesség marad lekorlátozva (olykor akár 0,5mbitig is süllyed az egész) amíg újra nem indítom a routert.

    Ugyanez utp kábellal a routeren keresztül meg se kottyan neki, megy minden maxon probléma nélkül (amíg nem próbáltam ki utp kábellel, addig a modemre és a szolgáltató korlátozására gyanakodtam, de azokkal minden rendben, nem tőlük ered a hiba).
    Amint visszatérek a wifis letöltésre, megint kezdődik elölről a probléma.

    Mi lehet vajon a baj, ami a wifis adatforgalmat befolyásolja, az utp-set pedig nem?
    A router a szomszéd szobában van, max 5méterrel, vékony fal választ el tőle, egy évig ment rendesen a régi builddel.
    Újraindítás után a wifis sebesség 21mbit körül van, ami rendben van, mert még csak g-s wifivel használom.

    Amiket a telepítés után beállítottam (bár nem hiszem, hogy ezek bezavarták volna, hiszen eddig is ilyen beállítások voltak rajta): N/G mixed, 4-es csatorna (az a legszabadabb a környéken), full 20mhz (érdekes módon, ha turbo 40mhz-re állítom, akkor egyik eszközöm, a wifi n-es se látja a routert), ssid, wpa2 personal, tkip+aes, mac filter, TCP Congestion Control vegas, maximum ports 65535, minden más érték alapon van hagyva.

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák