Új hozzászólás Aktív témák

  • Magnat

    veterán

    No,

    fogyasztás témában... kimértem a routert egy Voltcraft Energy Check 3000 nevű kütyüvel : Klikk
    Előrebocsájtom, h a manuálja alapján 1% v 1 volt a pontossága, szal ilyen kis értékeknél nem kell mindent kp-nak venni.
    Nagy meglepetésemre a router fogyija bekapcsolt wifivel 3.3-3.4 watt mindössze. Próbaképpen belógtam a céges rendszerünkre vpn-nel és egy ottani szerverről elkezdtem letölteni vmit kb 150kB/s sebességgel, de ekkor sem volt semmi változás.
    Aztán rádugtam egy 120 gigás Seagate 5400-es noti vinyót. Itt ismét meglepetés ért és igazat kell adjak azoknak, akik 2.5 wattnál több fogyit vizionáltak: a router teljes fogyasztása induláskor felugrott 8 wattra, aztán némi agyalgás után 5.5 watton stabilizálódott. (tehát nyugalmi állapotban 2.2 watt a többletfogyi kb) Aztán belőttem egy ftp szervert és elkezdtem letölteni a notimra egy filet, ekkor 7.5 wattot kajált az egész hóbelevanc.
    Ezután a vincsi helyett rádugtam egy 4 gigás Kingston pendriveot, ekkor 3.8 watt lett a fogyasztás, tehát fél wattal több, mint a csupasz routeré ... aztán itt is próbáltam egy ftp-t, ekkor 4.5 watt lett a fogyasztás.
    Összegezve tehát: ezekkel a funckiókkal használva (és DD-WRT firmmel) a tápban rengeteg tartalék van még (ahogy már elhangzott, 12 volton 1.5 Amert tud névlegesen leadni, tehát 18 wattot), így ez elvileg nem lehet gond ... viszont meglehet, h az usb-n nem tudja megetetni a nagyobb étvágyú vincsiket.
    (Úgy tűnik, h ezt az 500mA-es limitet már senki sem veszi komolyan :) )

    Jah, az viszont nem annyira tetszett, h mind a 2 eszközről csak olyan 2 MB/s sebességgel jött az ftp, amit baromira keveslek.

    [ Szerkesztve ]

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Új hozzászólás Aktív témák