Új hozzászólás Aktív témák

  • wetomi

    aktív tag

    Sziasztok!

    Érdeklődök, hogy van-e a vitrin és páratartalom kapcsolatáról tapasztalatotok?

    Van két (nagyobb, kisebb) papír+balsa makettem, amit szeretnék megóvni a lakásban lévő magasabb páratartalomtól. Sajnos vannak már jelek a károsodásra. Arra gondoltam, hogy csinál(tat)nék mindkettőhöz vitrint.

    A nagyobb makett már készen van, de nincs lakkozva és utólag nem is mernék hozzáfogni, nehogy kárt okozzak. A kisebb még épül (lassan 3 éve hozzá se nyúltam és azóta a gyerek a prió, mellette sose lesz kész...), ott még lehet javítani a helyzeten és festeni, lakkozni, de a vitrin azt is védené a por ellen, még ha a pára már kevésbé lenne káros.

    Olyat szeretnék, mint amit a modellautókhoz, vagy hajókhoz is használnak, csak nagyobb, egyedi méret kell, így akvárium módjára üvegből lenne ragasztva. A "vitrin" a ragasztott éleknél jól záródna, a mozgatott éleknél meg valami gumi/filc peremet képzelek el, ami némileg ugyancsak tömítene, de nem lenne légtömör. Nem is kell. Belülre pedig silica gel tasako(ka)t tennék, ami gyűjtené a párát. Többféle méretben találtam neten silica gel tasakokat. Ha néhány százalékkal kisebb a pára, mint a szobában, akkor jó vagyok.

    Szerintetek működhet? Vagy van más ötletek, amit még megpróbálhatnék pára ügyben?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák