Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    válasz kacsento1 #9163 üzenetére

    Köszönöm. Még ebben segítsetek, kérlek:

    Ha a pénz nem számít(ana), vagy szeretnék mindenképp egy 2 vakus kombót összerakni, amiből az egyik a tárgyalt okok miatt az AD400, akkor második fénynek jó ötlet lenne az AD200?

    Tehát így nézne ki a "megálmodott szett":
    - Godox AD400Pro
    - AD400Pro AC Adapter
    - Tartalék akku
    - Godox AD200Pro
    - Tartalék akku

    Plusz persze a kioldó (Xpro), Bowens-adapterek, állványok, és ... a softboxok. Ebben továbbra sem tudom, mit válasszak.
    Ugye ha nem csak a fejet vagy csak a felső testet akarom megvilágítani, hanem mondjuk a teljes alakot is, akkor vagy nagyobb softboxot választok, vagy nyilván távolabb viszem a tárgytól. Ez utóbbi esetben nagyobb erővel kell nyilván villantani, szóval oda mondjuk pont kellhet az AD400 ereje. De ha csak az AD200-at nézzük (vagy igazából általánosságban is), oda mekkora átmérőjű softbox kell, hogy a teljes alakot megvilágítsa? Bután nézne ki egy naplementés fotónál, hogy csak a felső test van megvilágítva, deréktól lefele meg beleolvad a háttérbe.

    A fenti szetthez milyen softboxokat (2 db) válasszak? 1 db a főfényre (AD400), amivel tudok teljes alakot is megvilágítani. Ez nyilván a nagyobb. De mekkora? 95 cm? 120 cm?
    És 1 db a hajfényre / másodlagos fényre. Ide gondolom akár egy kisebb is bőven elég, mondjuk egy 65 cm-es (vagy még kisebb is akár)?

    Bocsánat a sok kérdésért, főleg ha esetleg buta (vagy másnak evidens) dologra kérdezek rá, de még semmi tapasztalatom nincs, ezért is kérek segítséget tőletek.

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák