Új hozzászólás Aktív témák

  • JHC

    tag

    A következő ügyben kérnék segítséget:

    Vagy egy Enermax tápom, ami nem mai darab, pontos típusa EG465AX-VE(G).
    Úgy 3 éve kikerült a gépemből, ami akkor Phenom 9850, 4GB RAM, ATI 4870 volt. A csere amiatt történt mert ennek még nem olyan erős a 12V-os ága, és a gépben lévő mindkét nagyfogyasztó szereti a gyomrát rendesen, és néha nagyritkán a videókártya játék közben le szokott kapcsolni terhelés alatt, és ki szokott gyulladni a D2 led, ami kevés amperre utalhat.
    Ezen kívül az égvilágon semmi baja sem volt, viszont a napokban elővettem, hogy eladásra váró cuccaimat teszteljem vele, de 3-ból semmi.
    Amit tudni lehet ez táp még 20 pines, erre én tettem egy 24 pinre átalakítót, még akkor régen, és így is használtam. A gyári tápcsatlakozóban egyik érintkezőhüvely összenyomódott, mert valószínűleg az átalakító rádugásakor a tüske mellément a hüvelynek, ezt egy tűvel meg vékony csavarhúzóval nagyjából helyrehoztam.

    3-ból 3 alaplap nem indul, a prociventi lassú fordulaton jár, a képernyő meg azt mutatja mikor a fekete szénbányában éjszaka áramszünet van. Amikor ebben az állapotban rámértem a feszültségekre akkor a következőket tapasztaltam:

    5V: 5,03V
    12V: 11,92V
    5V VSB: 5,12V

    Szerintem érintkezési hiba van de majd megmondjátok a frankót.
    A tervem az, hogy a tápegység csatlakozójából, meg az átalakítóból kiimádom az összetartozó érintkezőket, és egyesével tesztelném őket, de ez nem mostanában lesz.

Új hozzászólás Aktív témák