Új hozzászólás Aktív témák

  • mr_ricsi

    veterán

    válasz draff #14219 üzenetére

    "A nagygépemben például Azona táp van."
    A kollégám is elégedett volt vele, amíg egyik este büdös füst nem jött belőle, majd cserélni kellett az alaplapot is.

    #14228:
    "És akkor mi volt ha 0,5 helyett egy véletlen mérési pontatlanság okán 0,6 ohm volt? Vagy 0,4 ohm?
    SEMMI !"

    Az például egy LM2576-tal megvalósított áramgenerátornál 0,16 vagy 0,25 A. Másfélszeres különbség, amit a fél wattos LEDsor nem sokáig tolerál. Vagyis nagyonis nem "semmi".

    #14205:
    "Sokszor egy tök gagyi kínai szar jóval többet kibír, mint a kétszer annyiba kerülő nagyonmárkások.
    Bár nem kimondottan számítógép alkatrész, de elmesélem:
    vettem egyszer valami 3000 forint körüli áron az Intersparban egy sarokcsiszolót (flexet)."

    Tetőtér beépítéshez vettem az Intersparban egy barkácsgép szettet (sarokcsiszoló, fúró, dekopír, hőlégfúvó). A dekopír kb. 1 m-re jutott a CK lapban, aztán nem működött tovább. A fúróval 19 db lyukat sikerült kifúrni, míg aztán örökre leállt, a sarokcsiszolóval pedig 1 db járólapot sikerült kettévágni, a másodikba már belehalt. Másnap ment vissza az egész pack 3 napos vételárvissza gariban. (A hőlégfúvót nem próbáltam. Lehet, hogy az bírta volna mindörökké.) Apám vett sarokcsiszoló&fúrógép szettet. A sarokcsiszoló szénkefe burkolatára ráejtette a villásdugót, amitől az eltörött. Kiderült, hogy még a kontaktspay-m kupakja is vastagabb anyagból van. Törés miatt nem cserélték, aztán pár nap után bedöglött, mert a műanyag(!) fogaskerekéről eltűntek a fogak. A fúró sokáig nem lett kipróbálva, aztán néhány hónap múlva már cserélni kellett a madzagját, mert tárolás közben szétrepedezett a szigetelés, és életveszélyessé vált. Aztán pedig néhány lyuk kifúrása után megszakadt a forgórész tekercselése, és bizonyos pozíciókban nem volt hajlandó elindulni. Kézzel kellett tovább forgatni. Aztán idővel a kommutátor szikrázástól elolvadt a szénkefetartó, és megszorult a kefe, és ment a kukába ez is.

    Tehát menj a picsába a hülyeségeiddel! (Én is tudnék történeteket írni arról, hogy régen mit csináltunk esténként a tábortűznél, dinoszaurusz vadászat után, de nem teszem, mert ezeknek semmi közük sem lenne a topic témájához.)

    Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák